Tajni sastanak u Madridu

Zastupnik hit-igrača Premierlige viđen je u Madridu gdje je navodno posjetio kancelariju predsjednika Reala Florentina Pereza...

Španjolski divovi Barcelona i Real Madrid mogli bi očerupati Liverpool. Barcelona je nedavno kupila Philippea Coutinha, a Real bi naljeto navodno mogao dovesti hit-igrača elitne engleske lige, raspucanog Egipćanina Mohameda Salaha, barem tako spekuliraju pojedini španjolski mediji.
Naime, to je trebala biti tajna, ali u eter je ipak procurila informacija da je Salahov menadžer Ramy Abbas Issa ovih dana viđen u Madridu. Issa je navodno posjetio ured predsjednika Reala Florentina Pereza i tamo se poprilično zadržao. O čemu je razgovarao s Perezom nije teško nazrijeti.
Nakon lošeg ulaska Reala u sezonu i praktički već izgubljene utrke s Barcelonom u prvenstvu, već tjednima se u Madridu spekulira kako Perez naljeto namjerava provjetriti svlačionicu i značajno osvježiti momčad.
U sklopu tog rekonstrukcijskog plana tumači se i posjet Salahova menadžera u Perezovim odajama. U Madridu se Salaha uspoređuje s Garethom Baleom, koji bi naljeto trebao otići. Egipćanin je također ljevak, ali u Realu bi igrao na desnoj strani baš kao i Velšanin. Salah je kao i Bale iznimno hitar i fizički moćan, ulazi u puno šansi, ali ima problem s realizacijom. Nakon nekoliko godina lutanja na relaciji Engleska - Italija, Egipćanin je eksplodirao dolaskom u Liverpool.
Uoči početka zimskog prijelaznog roka neki španjolski mediji spekulirali su kako će Real dovesti Salaha u siječnju, no čini se kako su to bile presmjele kalkulacije.
Ne samo zbog toga što je Zinedine Zidane nagovorio Pereza da odustane velikih zimskih kupovina i da još jednu šansu postojećoj momčadi, nego još više zbog toga što su male ili nikakve šanse da bi Liverpoola pristao prodati Salaha, nakon što ga je napustio Coutinho.
U Madridu računaju da će se ponoviti priča sa Luisom Suarezom i Coutinhom. Liverpool će vjerojatno odbijati prodati Salaha, izgledat će uporno i tvrdoglavo, ali na kraju će se pod pritiskom igrača ipak smekšati. Naravno da će glavnu ulogu odigrati Realova ponuda. Na Santiago Bernabeuu nadaju se da bi Salaha mogli dobiti za oko 80 milijuna eura, ali taj transfer lako bi mogao probiti stotinu milijuna.
Salah ima sjajnu statistiku ove sezone: u 29 utakmica postigao je 23 gola i upisao 8 asistencija. Drugi je strijelac Premierlige iza Harryja Kanea, odveo je Egipat na Svjetsko prvenstvo i proglašen je za afričkog nogometaša godine.
Stoga ne treba čuditi što mu je cijena odletjela u nebo. Liverpool ga je platio 42 milijuna eura, transfer s bonusima može doseći 50 milijuna. Salah je potpisao dugoročni ugovor i sasvim je realno da ga Liverpool neće željeti prodati ispod stotinu milijuna, ako uopće pristane na prodaju.