Kapiten Uniteda

Michael Carrick će se na kraju sezone oprostiti od profesionalnog nogometa, kazao je trener Manchester Uniteda Jose Mourinho koji je dodao da će se ovaj engleski veznjak nakon kraja igračke karijere pridružiti stručnom štabu tima s Old Trafforda.

Carrick (36) je u ovoj sezoni skupio samo jedan nastup za United i to u okviru Carabao Cupa protiv Burtona. Njemu je već proteklog novembra ponuđeno da se pridruži stručnom štabu portugalskog stručnjaka.
U ovoj sezoni Carricka su zadesili problemi s nepravilnim otkucajima srca, ali su ti problemi riješeni i on se vratio treninzima Uniteda.
"On je proveo nekoliko mjeseci bez treninga, a sada je već druga sedmica kako trenira s ekipom. Vrlo je važan igrač za nas. Mislim da je odluka, ako je ne promijeni, da se oprosti od nogometa i pridruži stručnom štabu dobra odluka i klub bi bio vrlo sretan s tim", kazao je Mourinho.
Carrick je vlasnik kapitenske trake u Unitedu, a za razliku od ove sezone u kojoj je skupio samo jedan nastup, u prošloj sezoni je upisao 38 nastupa za United u svim takmičenjima.