Arsenalov menadžer

Arsenalov menadžer Arsene Wenger rekao je da će Alexis Sanchez najvjerovatnije napustiti klub i preći u Manchester United te istakao kako je Pierre-Emerick Aubameyang blizu dolaska na Emirates, kao i Henrikh Mkhitaryan.

"Situacija u vezi sa Sanchezom vam je svima dobro poznata iz medija. Tako da ja ne moram mnogo pričati o tome. Do transfera može doći, ali i ne mora. Ukoliko ne dođe do transfera, on će igrati u subotu protiv Crystal Palacea. U ovom poslu sam 30 godina i mogu da kažem da će najvjerovatnije doći do njegovog transfera, ali svakog minuta transfer može i da propadne. Ništa nije 100 posto sigurno", rekao je Wenger.
Posljednjih dana spekulisalo se o transferu Čileanca u United, a kao dio dogovora spominjao se i prelazak Armenca u drugom smjeru. 
"Moguće je da Mkhitaryan dođe, jer ja volim tog igrača. Moj tim je mnogo puta igrao protiv njega dok je bio u Borussiji Dortmund i znam da on izuzetno cijeni našu igru. Njegova plata ovdje ne bi bila problem", istakao je Wenger koji je odgovorio i na spekulacije o dolasku Aubameyanga u Arsenal. 
"Nemam šta da kažem. O tim stvarima je bolje ne pričati jer su bolje kada su tajne i kada ih ne kometarišete prije nego što ozvaničite", rekao je Wenger.