Brojke ne lažu, argentinski genije je najbolji ikad

Barca još nikad u ovoj fazi sezone nije imala toliku prednost ispred Reala! A od 13 puta kad je bila jesenski prvak, 11 puta je osvojila naslov

Derbi 19. kola La Lige na Anoeti su odigrali Real Sociedad i Barcelona, koja je posljednju ligašku pobjedu u San Sebastianu upisala prije više od deset godina. Iako je Sociedad poveo 2:0, Barca je preokrenula utakmicu i golovima Paulinha, Suareza i Messija slavila s 4:2 te tako ostala jedina neporažena momčad u ligama petice.

Konačan rezultat je u 85. minuti nakon sjajno izvedenog slobodnog udarca postavio Messi svojim 17. prvenstvenim golom. Isto tako, Argentincu je ovo bio 366. ligaški pogodak u karijeri, a time je na vječitoj ljestvici prestigao Gerda Mullera, koji je u razdoblju od 1964. do 1979. godine za Bayern zabio 365 golova.

Ovaj rekord se odnosi na broj postignutih ligaških pogodaka u dresu jednog kluba iz liga petice.

Messi je ove sezone u La Ligi odigrao 19 utakmica te postigao 17 golova i podijelio osam asistencija, dok je Barca iskoristila kiks Reala te sada ima devet bodova prednosti ispred Atletica, 11 ispred Valencije i nestvarnih 19 bodova ispred najvećeg rivala madridskog Reala! Koliko je Real daleko od obrane titule i koliko su Kroosove riječi da je cilj top 4 i plasman u Ligu prvaka realne, potvrđuje činjenica da je sada bliži 18. mjestu i zoni ispadanja (16 bodova) nego Barceloni!

Nikad u povijesti u ovoj fazi sezone Barca nije bila toliko ispred Reala, a od 13 puta kad je bila jesenski prvak, 11 je puta osvojila titulu.

Dvostruki strijelac za Barcelonu bio je Luis Suarez:

"Prekinuli smo negativan niz na ovom stadionu. Zadovoljan sam jer sam svojim golovima pomogao momčadi da dođemo do pobjede, ali najbitnije je da smo prvi u ligi. Ovo je momčad koja se nikad ne predaje."

Osim Messija i Suareza, za Barcu je zabio i Paulinho koji je izjednačio osobni rekord. Naime, Brazilac je danas postigao svoj osmi prvenstveni pogodak čime je izjednačio uspjehe iz 2010. te 2011. godine kada je osam golova zabio u dresu Bragantina, odnosno Corinthiansa.

"Zadovoljan sam utakmicom te pobjedom. Imamo veliku prednost pred našim pratiteljima, ali ih ne otpisujemo i nastavit ćemo se boriti jer prvenstvo još uvijek nije gotovo", dodao je trener Barcelone Ernesto Valverde.

(Goal/SB)