Sukobi i ucjene u Realu

Cristiano Ronaldo i Florentino Perez ponovno su u lošim odnosima...

Real posrće i grca na travnjaku, a Cristiano Ronaldo ponovno želi napustiti Real, strši apel s naslovnice madridskog Asa.
Real sprema revoluciju: Evo tko su glavne mete! 600 mil. eura na dva igrača!
Madridski dnevnik tvrdi da su Ronaldo i Florentino Perez ponovno u zavadi. Portugalac se osjeća prevarenim. Predsjednik Reala navodno mu je obećao novi ugovor i, naravno, novo povećanje plaće, iako se tinta s posljednjeg ugovora nije ni osušila. No Lionel Messi u međuvremenu je potpisao novi ugovor s Barcelonom, prema kojem je dobio astronomsko povećanje plaće – računajući s bonusima spekulira se da zarađuje između 40 i 50 milijuna eura neto godišnje.
To je dvostruko više nego što ima Ronaldo po zadnjem ugovoru, što je sasvim dovoljno da se Portugalac ponovno ne osjeća najbolje u Madridu, posebno kada se zna da i Neymar u PSG-u zarađuje više od 30 milijuna eura, navodno 35-36 milijuna. Ronalda ta spoznaja očito jako peče i žulja.
Kada ne sve to nadodate trenutačnu veliku rezultatsku krizu Reala, ne treba čuditi što su se pojavile opetovane spekulacije oko Ronaldova nezadovoljstva i mogućeg odlaska iz Madrida. Po tko zna koji put, opet je u igri Manchester United, čiji navodni interes Ronaldu svaki put dobro dođe kako bi ucijenio Pereza i isposlovao povećanje plaće.
As saznaje preko izvora iz igračeva okruženja da je Perez navodno obećao Ronaldu novi ugovor nakon finala Lige prvaka u Cardiffu. 
„Ako je moguće, želim ostati u Realu“, izjavio je Ronaldo nakon što je osvojio petu Zlatnu loptu.
Portugalac je s malom, ali značajnom preinakom ponovio razmišljanje nakon što je Real osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo.
„Ako je moguće, umirovio bih se u Realu. Ali to ne ovisi o meni, ja nisam gazda kluba“, simptomatično je izjavio Ronaldo.
Nakon te izjave bilo je prilično da jasno da se nešto događa iza kulisa. Otkada je došao u Real, Ronaldo igra psihološke igrice s Perezom: red prijetnji, a nakon povećanja plaće red izljeva ljubavi. I tako u krug.
Hoće li se i ovaj put ponoviti sličan scenarij? Najvjerojatnije, no treba imati u vidu i da su okolnosti nešto drugačije. Ronaldo će uskoro napuniti 33. godinu života, a i Real ne stoji dobro u rezultatskom smislu. Sve su glasnije priče o totalnom remontu na kraju sezone. Što će se i koliko mijenjati ovisit će i o raspletu sezone. Prvenstvo je izgubljeno, a Liga prvaka još živi.
Ako Real osvoji Ligu prvaka, rane će se polizati, ratne sjekire zakopati i opet će cvasti ruže. Ako ne, ako bude fijasko, nije teško nazreti da će navijači biti bijesni, bijele će se maramice zavijoriti i u tom slučaju sve će opcije biti otvorene. Na Santiago Bernabeuu moglo bi biti jako prometno, a u prometnoj gužvi mogao bi i Ronaldo iščeznuti s dasaka slavnog stadiona.