Pokrenut ludi projekt

Francuski "Mercato" danas piše da su dva kluba spremna da ponude nevjerovatnu sumu za Neymara nogometaša koji je ispisao historiju ljetos kada je prešao iz Barcelone u Pari Sen Žermen za 222 miliona eura.

Gledajući stanje na tržištu, trend koji je na snazi i moć velikih klubova, nije nemoguće da se desi transfer od 500 miliona u narednih godinu dana, možda već na ljeto, a nije nemoguće da nogometaš koji bude oborio rekord bude - baš Neymar.

Brazilac nije baš najzadovoljniji u PSG-u, postoje uvjeti pod kojim bi mogao da ode iz kluba, a već smo pisali da je Real Madrid taj klub koji je započeo "operaciju" njegovog dovođenja.

Ovaj francuski medij piše da pored Real Madrida postoji još jedan klub koji je spreman da plati sumu od pola milijarde eura, a pretpostavlja se da je to Mančester junajted, kako stoji u tekstu.

S druge strane, "Marca" je danas prenijela da je Real Madrid spreman da ide do 400 miliona eura, dok nisu pominjali niti jedan drugi klub koji bi mogao da privoli Nejmara da potpiše.

Naravno, klub koji želi da ga dovede mora mnogo toga da žrtvuje pored novca, Real Madrid najvjerovatnije Ronalda, Mančester junajted takođe neku zvijezdu...

Da li ima logike u svemu ovome ili je sve otišlo predaleko? Mančester junajted i Real Madrid bi svojom popularnošću doveli i do nevjerovatnog marketinškog "buma" dolaskom Nejmara, nemamo sumnju da bi im se kroz različite sponzorske ugovore vratilo uloženo vrlo brzo, imajući u vidu popularnost tog kluba i popularnost Neymara koji lagano postaje i najpopularniji na svijetu.

Pogledajte u nastavku i naslovnicu francuskog lista "Le 10 sports":