Ludnica na Pizjuanu s osam golova

Sjajnu utakmicu u 18. kolu španskog prvenstva odigrali su nogometaši Seville i Betisa. Na stadionu Sanchez Pizjuan viđeno je čak osam golova, a gosti slavili s 5:3 i privremeno se probili na osmo mjesto na tabeli.

Već nakon 20 sekundi igre navijače Seville šokirao je Ruiz pogotkom za vodstvo Betisa. Izjednačio je Ben Yedder u 13. minuti, a Betis je ponovno poveo osam minuta poslije pogotkom Feddala.

Zaslugom Kjaera Sevilla je ponovno izjednačila u 40. minuti te se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 2:2.

Još četiri pogotka postignuta su u drugom poluvremenu, od toga tri u razmaku od 63. do 67. minute. Durmisi je u 63. minuti pogodio za novo vodstvo Betisa, a u 65. minuti gosti su udvostručili prednost preko Leona. U 67. minuti na 3:4 smanjio je Lenglet.

Sevilla je pokušala doći do izjednačenja, da bi u posljednjoj minuti sučevog vremena Tello postavio konačnih 5:3 za goste.

Sevilla je ostala na 29 bodova i na petom mjestu, dok je Betis privremeno skočio na osmo mjesto s 24 boda. U vodstvu je Barcelona s 45 bodova. Drugi je Atletico Madrid s 39 bodova i utakmicom više u odnosu na Katalonce. Treća Valencia ima 37 bodova iz 18 nastupa, a četvrti je Real Madrid s 31 bodom iz 16 utakmica.