Rat se nastavlja

Medijski rat između menadžera Manchester Uniteda i Chelseaja se nastavlja, a posljednju riječ bar za sada ima trener Crvenih đavola Jose Mourinho koji je indirektno prozvao Antonija Contea za namještanje utakmica u prošlosti.

Sukob između ova dva stručnjaka započeo je nakon izjave Portugalca da se pojedini menadžeri u Premier ligi ponašaju kao ludaci, na što je Conte odgovorio da Mourinho pati od senilnosti i da je zaboravio šta je sve u prošlosti radio. 
Kada su svi očekivali kraj međusobnog prozivanja na konferencijama za medije, Portugalac je nakon pobjede Manchester Uniteda protiv Derbyja u susretu FA cupa (2:0) još jednom prozvao Contea.
"Tačno je, pravio sam greške u prošlosti pored aut linije. Da, napravit ću ih opet, ali mislim da će ih biti manje. Ono što se meni nikada nije desilo i nikada se neće desiti je da budem suspendovan za namještanje utakmica", rekao je Mourinho.
Podsjećamo, Conte je kao tadašnji trener Siene optužen da nije učinio ništa u spriječavanju namještanja utakmice njegove ekipe, a Mourinho to očigledno nije zaboravio.