Traže više novca

Prestalo je s početkom septembra, nastavilo se krajem decembra. Philippe Coutinho narednih dana će sigurno biti top tema svih svjestkih medija s obzirom da se očekuje njegov transfer u Barcelonu, a njegov sadašnji trener Jurgen Klopp kazao je da ga to apsolutno ne zanima.

Sponzor katalonskog kluba "Nike" s naslovom "Gdje se magija dešava" objavio je da Coutinho prelazi u Barcelonu, a pored toga u tekst su dodali da je Brazilac spreman da "zapali" Camp Nou. Na pitanje engleskih medija šta misli o tome, Klopp je u svom stilu rekao da ga te stvari ne zanimaju.
"Čuo sam tu informaciju, ali ne bih mogao biti manje zainteresovan za bilo šta drugo na svijetu. Neko mi je rekao da Coutinho prelazi u Barcelonu, a ja sam pomislio: 'Vau, to je vrhunska priča!'", rekao je Klopp.
Engleski mediji također su objavili da bi Liverpool zbog propusta Barcelone mogao tražiti dodatnih 20 miliona za Coutinha, pa njegova cijena više nije između 150 i 160 miliona već oko 180 miliona eura. 
Liverpool je u posljednjem kolu pobijedio Burnley na gostujućem terenu rezultatom 2:1, a pogodak za pobjedu Redsa postigao je Klavan u posljednjim sekundama meča.