Zasjenio bogate zvijezde Premierlige

Navijači Manchester Cityja, ali i Premierlige s posebnim riječima govore o jednom čovjeku Guardioline momčadi, a on se ne zove Kevin De Bruyne.

Umjesto De Bruynea, španjolski reprezentativac David Silva je taj koji je u posljednje vrijeme pokupio sva svjetla pozornice. Ispred Aguera, Jesusa, Sanea, Sterlinga, Otamendija i De Bruynea. I to s razlogom.
Španjolski veznjak ove sezone igra u fantastičnoj formi, već je postigao pet pogodaka i upisao deset asistencija u Premierligi, a samo su trojica igrača ove sezone na 5+ pogodaka i 5+ asistencija u prvenstvu. Sva trojica su iz Cityja. Osim Silve, time se mogu pohvaliti i De Bruyne i Sane.
No trenutna je forma Cityja na vrhuncu te momčad još ne zna za poraz u Premierligi. Štoviše, u 16 utakmica Građani su samo jednom odigrali neodlučeno.
Nakon potpisivanja novog ugovora David Silva kao da je podigao svoju igru na drugu razinu i pokazuje formu u kakvoj je bio prije nekoliko godina na Etihadu. S impresivnom statistikom i činjenicom da se radi o nezamjenjivu igraču Guardioline momčadi, u ovom trenutku govorimo o ponajboljem igraču Premierlige.
City je postao prva momčad u povijesti Premierlige koja je pobijedila u 15 utakmica zaredom u istoj sezoni. Pritom su pali svi rivali koji su im se našli na putu, uključujući i pobjedu na Old Traffordu protiv Uniteda, gdje je također briljirao David Silva.
Sa sigurnošću možemo reći da su David Silva i Kevin De Bruyne dvije najvažnije karike Guardiolina sastava, a to potvrđuju i njihovi učinci u derbijima i najmanji broj rotacija od svih igrača koji ne igraju u zadnjoj liniji.