Potekla krv nakon mančesterskog derbija

Veliki mančesterski derbi imao je i svoje treće poluvrijeme podno tribina Old Trafforda.

Nakon što je Manchester City slavio u gradskom derbiju protiv Uniteda s 2:1 i pobjegao na vjerojatno nedostižnih 11 bodova prednosti, podno tribina Old Trafforda došlo je do fizičkog obračuna između dvije momčadi. Zaštitari su morali reagirati. Prema riječima očevidaca, glavni akteri verbalnog i fizičkog obračuna bili su menadžer Uniteda Jose Mourinho i vratar Cityja Ederson.
"Mourinho je došao do svlačionice Cityja, u kojoj se burno slavilo nakon velike pobjede, i tražio malo poštovanja. Igračima Pepa Guardiole to se nije svidjelo, a najburnije je reagirao mladi vratar Ederson. U naguravanju koje je nastalo nakon toga uključili su se igrači obje momčadi, a najgore je prošao Mikel Arteta koji je krvave glave napustio mjesto incidenta, nakon što je zaradio posjekotinu iznad oka. Predmet koji ga je pogodio bacio je Romelu Lukaku", ispričao je neimenovani očevidac, a prenio Telegraph.
"Mourinho je pogođen plastičnom bocom i mlijekom u kartonu u glavu. Nakon manje od minute situacija se smirila jer je intervenirala policija i razdvojila obje strane."
Ni Guardiola ni Mourinho nisu željeli razgovarati o incidentu na konferenciji za novinare.
Recimo da je na spomenutoj presici portugalski stručnjak okrivio suca Michaela Olivera za veliki pogrešku iz 79. minute kada je umjesto jedanaesterca za United dosudio simuliranje i žuti karton za Andera Herreru.
"Ista se stvar dogodila i prošle godine. Možete izvlačiti sve statistike, što god želite, ali činjenica ostaje da smo oštećeni. Žao mi je Olivera jer je odlično vodio utakmicu. No tu je pogriješio", rekao je Mourinho te nastavio u svom ritmu.
"Manchester City je jako dobra momčad koju štite sreća i bogovi nogometa. Postigli su dva sramotna pogotka nakon naših pogrešaka. Očekivali bismo sjajne pogotke od tako sjajne momčadi, a ne nakon odbijanca" rekao je između ostalog ljutiti i razočarani Mourinho.
Englesko prvenstvo nastavlja se već u utorak, a United i City, vodeće momčadi na ljestvici Premierlige, svoje utakmice igraju u srijedu. Momčad Pepa Guardiole gostuje kod Swanseaja, a Mourinhova dočekuje Bournemouth.