Sudar divova

Sve je spremno za spektakl. Danas će od 17.30 sati na Old Traffordu u 16. kolu engleskog Premiershipa snage odmjeriti gradski rivali iz Manchestera, United i City.

Derbi između prva dva kluba na tabeli engleske elipe mogao bi postati najveća utakmica u historiji Premiershipa.

Utakmica je od velike važnosti u utrci za engleskog prvaka budući da trener Crvenih đavola Jose Mourinho očajnički traži pobjedu kako bi se približio Cityju koji je vodeći s osam bodova prednosti.

Važnost utakmice pokazuje i činjenica da će je skoro svaka država na planeti imati u prijenosu uživo. Samo četiri države, koje priznaju Ujedinjeni narodi, neće prenositi derbi, a to su: Sjeverna Koreja, Kuba, Moldavija i Sveti Kristofor i Nevis, piše Goal.

Sky očekuje da će dvoboj konkurirata postaviti rekord po gledanosti utakmice Premier league unutar Ujedinjenog Kraljevstva, koji trenutno drži također derbi Crvenih đavola i Građana iz 2012. godine kada ga je gledalo preko četiri miliona ljudi .

Također se očekuje da će ovo biti najskuplja utakmica u historiji engleske lige, uprkos činjenici da na Old Trafford zbog povreda neće istrčati Paul Pogba, Eric Bailly, John Stones i Benjamin Mendy koji zajedno vrijede 220 miliona funti. Pretpostavlja se da će nakon što Mourinho i Pep Guardiola izdiktiraju svoje startne postave ukupna vrijednost igrača na terenu biti preko 750 miliona eura.