Jedini koji nedostaje u karijeri

Zlatan Ibrahimović (36), napadač Manchester Uniteda, tvrdi da ne žali zbog toga što nije osvojio Ligu prvaka. Naprotiv, naglašava da ne bi zamijenio svojih 20 godina i 33 trofeja za jednu Ligu prvaka.

Švedski fudbaler je imao priliku da podigne i pehar Lige prvaka, ali je napustio Inter godinu dana prije nego što će taj italijanski klub pod vodstvom Mourinja postati šampion Evrope.
- Nedostaje mi jedan trofej u karijeri. Ali kažem sebi: ‘Da si osvojio Ligu šampiona, da li postao bolji igrač?’ Ne. Neosvajanjem Lige šampiona, da li sam postao gori igrač? Ne - kaže Ibrahimović za italijanske medije.
Ibrahimović ističe da želi osvojiti sve trofeje svake godine po svaku cijenu, ali i da se na stvari može gledati drugačije.
- Koliko je igrača koji su imali jednu super sezonu, osvojili Ligu prvaka, i zatim nestali i nikada više ništa nisu osvojili. S druge strane, ja sam konstantno svake godine osvajao nešto. Ne bih mijenjao ovih 20 godina i 33 trofeja za jednu Ligu prvaka, jer sam svake godine dokazivao ko sam i dominirao - zaključio je Ibrahimović.
Sjajni švedski fudbaler bio je nacionalni prvak Holandije, Italije, Španije i Francuske. Na međunarodnoj sceni ima trofeje u Superkupu Evrope i Svjetskom klupskom prvenstvu sa Barcelonom, te Ligu Evrope sa Manchester Unitedom.