Utakmice odigrane u utorak navečer

U utorak navečer su odigrane utakmice posljednjeg 6. kola grupne faze Lige prvaka po grupama A, B, C i D, a nakon ovih mečeva plasman u osminu finala uspjeli su izboriti Manchester United, Basel, Roma i Juventus, javlja Anadolu Agency (AA).

U grupi A, Manchester United je na Old Traffordu pobijedio CSKA Moskvu, rezultatom 2:1, te tako izborio plasman u osminu finala ovog takmičenja.

U istoj grupi, Benfica je u Lisabonu poražena od Basela sa 0:2, čime se švicarski predstavnik uspio plasirati dalje.

1. Manchester United 15
2. Basel 12
3. CSKA Moskva 9
4. Benfica 0

U grupi B, u meču u kojem su oba tima već ranije osigurali plasman u osminu finala, Bayern Minhen je na Allianz Areni slavio protiv PSG-a, rezultatom 3:1. U istoj grupi, Celtic je u Glasgowu doživio poraz od 0:1 protiv Anderlechta, ali škotski tim je uprkos tome kao trećeplasirana ekipa izborio plasman u Evropsku ligu.

1. PSG 15
2. Bayern Minhen 15
3. Celtic 3
4. Anderlecht 3

Chelsea, koji je ranije izborio plasman dalje, u okviru grupe C na Stamford Bridgeu u Londonu igrao je neriješeno 1:1 protiv Atletico Madrida.

U istoj grupi, Roma je na svome Olimpicu u Rimu slavila protiv Qarabaga sa minimalnih 1:0, te tako osigurala plasman u nokaut fazu. Bh. napadač Edin Džeko je u dresu Rome odigrao cijeli meč, dok je s druge strane na golu Qarabaga stajao bh. golman Ibrahim Šehić.

1. Roma 11
2. Chelsea 11
3. Atletico Madrid 7
4. Qarabag 2

U okviru grupe D, Barcelona, koja je već ranije osigurala kartu za osminu finala, na Camp Nou je savladala Sporting Lisabon rezultatom 2:0. Juventus je kao gost u Pireju slavio protiv Olympiakosa sa 2:0, te tako izborio plasman u nokaut fazu Lige prvaka.

1. Barcelona 14
2. Juventus 11
3. Sporting Lisabon 7
4. Olympiakos 1

Podsjetimo, osam klubova je već ranije osiguralo plasman u osminu finala Lige prvaka, a to su Barcelona, Bešiktaš, Manchester City, Tottenham, Bayern, Chelsea, Paris Saint-Germain kao i aktuelni osvajač Lige prvaka Real Madrid.

U srijedu su na programu sljedeći mečevi 6. kola Lige prvaka: FC Porto - Monaco, Feyenoord - Napoli, Liverpool - Spartak Moskva, Maribor - Sevilla, RB Leipzig - Bešiktaš, Real Madrid - Borussia Dortmund, Shakhtar Donetsk - Manchester City i Tottenham - APOEL.