Tribine stadiona ponovo idu

Dan nakon pobjede Partizana nad švicarskim Young Boysima u 5. kolu Evropske lige kojom su prvaci Srbije osigurali plasman u eliminacionu fazu takmičenja u Humsku je stiglo obavještenje da je protiv crno-belih pokrenut postupak od strane disciplinskih organa UEFA-e.

Protiv Partizana je pokrenut postupak zbog utrčavanja na teren, upotrebe pirotehnike i razglasa, rasističkih povika, blokiranih stepenica, kao i zbog toga što su neakreditovani mediji bili na terenu.

Tim povodom oglasio se potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić koji je za "Partizanov Vesnik" objasnio šta čeka "crno-bele" i koji su dalji koraci šampiona Srbije.

- Disciplinska komisija UEFA-e, odnosno Odbor za etičku i rasnu netrpeljivost je cijenio izvještaj delegata i dao nam rok od šest dana da se izjasnimo o navodima delegata i predstavnika iz agencije FARE. To je ono što je Partizan imao priliku da iskusi - rekao je Vladimir Vuletić.

Partizan će se izjasniti tim povodom, nakon čega će uslijediti prvostepena odluka, a svakako je otežavajuća okolnost što se Beograđani već nalaze pod uslovnom kaznom.

Češki delegat poslao je u Nyon izvještaj sa utakmice Partizan - Young Boys u kojem se povici "Živjela, živjela, Kraljevina Srbija" tumače kao diskriminatorski, a transparent "Nek je tvojoj majci hvala" dovodi u vezu sa osuđenim ratnim zločincem Ratkom Mladićem.

Ukoliko se izvještaj delegata i sve njegove tačke ispotave kao tačni, Partizan bi na proljeće u Evropi mogao igrati pred praznim tribinama.