Veliki transfer na horizontu

Barcelona i Antoine Griezmann blizu su dogovora, piše katalonski Mundo Deportivo.

S druge strane, Barcelona na ljeto planira osvježiti momčad, a već duže vrijeme se spekulira kako Katalonci koketiraju s Griezmannom. Trenutačna otkupna klauzula iznosi 200 milijuna eura, no na ljeto će se cifra prepoloviti na realnijih 100 milijuna. Čini se da je Barca spremna to platiti.
Griezmann slavi pogodak Griezmann slavi pogodak (Foto: AFP)
Barcelona i Griezmann otpočeli su pregovore još ljetos. Katalonci su ispipali teren i zaključili da je Francuz dostižna meta. Griezmann navodno nema ništa protiv da se preseli na Camp Nouu. Iako je Atletico bez sumnje veliki klub, Barcelona je ipak za stepenicu veći izazov.

Ko odlazi ako Griezmann dolazi?

Mundo Deportivo piše da su pregovori između Griezmannovih zastupnika i Barcelone napredovali te da su dvije strane blizu konačnog dogovora. O mogućem transferu raspisali su se i francuski mediji tako da se može nazrijeti kako će posao biti uspješno realiziran.
Ostaje otvorenim hoće li Barcelona u tom slučaju prodati neku od svojih zvijezda, posebice ako još dođe i Philippe Coutinho? Ljetos se spekuliralo da bi Luis Suarez mogao otići ako Griezmann dođe. Priča drži vodu. Naime, urugvajski napadač navodno se namjerava vratiti u Englesku, gdje je nekoliko klubova zainteresirano za njegove usluge, a jedan od njih je i njegov bivši klub Liverpool.
Suarez u Engleskoj može dobiti veću plaću nego što je trenutačno ima u Barceloni po novom ugovoru i to mu je jedan od glavnih motiva. Međutim, ključna je stvar što Urugvajac ulazi u godine kada se polako razmišlja o kraju karijere, a Barcelona želi pomladiti momčad. Suarez će na ljeto imati 31 i pol godinu, dok je Griezmann skoro šest godina mlađi.
Španjolski mediji spekulirali su ljetos i da Barca planira prodati Ivana Rakitića. Hrvatski veznjak navodno je zaprijetio da će otići ako dođe Coutinho. Ernesto Valverde planira stvoriti kreativni vezni red u kojem će zajedno igrati Andres Iniesta i Coutinho. U tom slučaju Coutinho bi upao u momčad umjesto Rakitića, a Griezmann bi zamijenio Suareza. Sve su to spekulacije koje se mogu ali i ne moraju ostvariti.