Löw pohvalio Italijana

Selektor nogometne reprezentacije Njemačke Joachim Löw nazvao je potez Danielea de Rossija odrazom njegove veličine, a veznjak Rome je u meču protiv Švedske pomoćnom treneru Italije rekao da ne treba on ući u igru, već napadač Lorenzo Insigne.

Italija se remijem u uzvratnom meču baraža za Svjetsko prvenstvo protiv Švedske oprostila od nastupa na Mundijalu sljedeće godine, a trener Njemačke Löw kaže da je prava šteta što je veliko takmičenje ostalo bez ekipe kao što su Azzurri.
"Pročitao sam da je De Rossi rekao kako ne želi biti zamjena te da im je potreban napadač. Prema mom mišljenju, to je odraz njegove veličine. To što se desilo Italiji je tužno. Bio bih sretniji da i oni mogu biti dio Svjetskog prvenstva, a za veliki turnir kao što je Mundijal, šteta je što neće biti Italije. To je šansa za novi početak, neki njihovi igrači su završili reprezentativnu karijeru, a za njih imam najveće poštovanje. Oni su čista klasa", rekao je selektor Elfa.
Njemačka je kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo završila s osvojenih maksimalnih 30 bodova u grupi sa Sjevernom Irskom, Češkom, Norveškom, Azerbejdžanom i San Marinom, a u posljednje dvije prijateljske utakmice protiv Engleske i Francuske odigrali su 0:0, odnosno 2:2.