Mourinho rotira

Zlatan Ibrahimović nije igrao od aprila 2017. ali se oporavio i kako je Jose Mourinho rekao, do kraja mjeseca bi trebalo da bude na raspolaganju ekipi.

Mnogi se pitaju kako će Mourinho uklopiti Ibrahimovića, naime, Lukaku je centralni napadač i on ne može da igra ništa drugo. Teško je vjerovati da će Belgijanac na klupu, pa Portugalac sprema novu formaciju.
Ibrahimović neće biti najistureniji, praktično se seli u vezni red ili na poziciju polušpica. To nije igrao dugo, tačnije od početaka karijere u Juventusu kada je kod Capella djelovao iza Davida Trezegueta.
Ali to je bilo 4-4-2, ovo je nešto drugo, Mourinho će probati da u 3-5-2 formaciji Ibrahimovića stavi iza Lukakua, kako bi se vraćao i organizovao igru, odnosno omogućavao Pogbi da ulazi iz drugog plana. U tom slučaju, mjesto u timu gubi Mkhitaryan.
Postoji i druga varijanta, sa četvoricom u posljednjoj liniji (4-2-3-1) gdje nema ni Herrere, ni Mkhitaryana, a Ibrahimović bi igrao praktično ofanzivnog veznog igrača, ispred Pogbe i Matića.
U tom slučaju, Rashford i Martial bi bili po bokovima, a lijevi bek bi bio Daley Blind.