Conte je u sukobu sa svima

Ovog vikenda očekuje nas veliki obračun na Stamford Bridgeu…

Za ljubitelje engleskog nogometa ova će nedjelja biti pravi mali praznik. Pa tko uopće igra u subotu, pitaju se mnogi u šali jer drugog dana vikenda u akciji je prvih pet najboljih klubova nakon 10 kola. Čekaju nas dva velika derbija u kojima vodeći Manchester City dočekuje Arsenal, dok na Stamford Bridge stiže Manchester United.
Jose Mourinho stiže u goste samouvjeren nakon pobjede protiv Tottenhama u prošlom kolu. Njegov United ne igra nogomet nakon kojeg ćete reći ''i love this game'', igra im je, posebno nakon ozljede Pogbe, teško gledljiva, ali zasad je još uvijek prvi izazivač Pepu Guardioli.
Chelsea je pak nakon tri uzastopne pobjede (dvije u prvenstvu i jedna u Liga kupu) doživio težak poraz kod Rome u Ligi prvaka. Conteove trupe razbijene su na rimskim zidinama što je posebno pogodilo Talijana. Javno je prozvao igrače da nisu više gladni pobjeda i da su se predali na Olimpicu.

Conte nagazio igrače

U svlačionici je, piše Telegraph, bilo vruće. U stilu fena Alexa Fergusona. No dok se Sir Alex na svoje igrače derao na teško razumljivom, ali pomalo zastrašujućem škotskom naglasku, možemo zamisliti kako je to izgledalo kada je Conte urlao na kombinaciji talijanskog i engleskog s talijanskim naglaskom.
Conte je zaprijetio igračima kako će iz momčadi izbaciti svakoga tko ne poštuje njegove zapovijedi. Iako ga još od početka sezone prate priče o mogućem otkazu, Italijan je poručio svojim igračima kako ga glasine ne diraju te kako se otkaza ne boji. Porciju su dobili svi, čak i mladi Kenedy koji nije niti ušao u igru, ali je zijevnuo prilikom Conteovog urlanja.

Jose stiže po osvetu za poniženje od prije godinu

Trener Bluesa zna što mu slijedi, ne mislimo pritom na otkaz iako je to vjerojatno sljedeće. Na Stamford Bridge stiže njegov najveći protivnik među kolegama na Otoku. Bivši kralj zapadnog Londona kojem su se prošle godine njegovi navijači smijali kada je s novim klubom ponižen od novog kralja (4:0). Bilo je to prije točno godinu dana kada je Conte Mourinha taktički uništio.
Conte mora razdrmati momčad, no više od nezalaganja aktualnih prvaka problem ove momčadi je neigranje najboljeg igrača iz prošle sezone. N’Golo Kante nedostaje još od onog domaćeg poraza od Cityja kada su i počeli problemi. Na pragu je povratka, ali prerani ulazak u igru mogao bi završiti novom ozljedom što bi tek bila katastrofa.
Prošle godine Kante i Matić, a zadnjih šest utakmica nezaliječeni Bakayoko i Fabregas. Nije to to, a da stvar bude gora polovica tog krucijalnog dvojca vraća se u London u crvenom autobusu. Nemanja Matić je jedna od najvećih pogrešaka uprave zbog koje je i došlo do prvih svađa između menadžera i Abramovičevih ljudi.
U tom ruskom ruletu Conte je sve bliži nesretnom kraju. Nije u dobrim odnosima ni s upravom ni s igračima, a cijev mu je na sljepoočnicu ovaj put prislonio čovjek kojem se isto dogodilo prije dvije godine. Trebamo li reći kako u toj zamišljenoj sceni Mourinho ima vragolasti osmijeh na licu?