Ispisao historiju

Sergio Agüero postao je najbolji strijelac Manchester Cityja u povijesti i još uvijek spada među najbolje napadače Premierlige.

I prije Agüerovog dolaska u Premierligu znali smo o kakvom se sjajnom realizatoru radi. Ali ono što ga je učinilo jednim od najvećih igrača u povijesti Premierlige i Cityja je njegova konzistentnost. Agüero već šest sezona igra na visokom nivou i njegov prosjek pogodaka po utakmici je nevjerojatan, čak i Kaneu i Lukakuu to nije uspjelo.
29-godišnji Argentinac već je postao legenda Cityja nakon što je u srijedu prestigao Erica Brooka (177 golova) na vječnoj listi strijelaca. Agüero je protiv Napolija postao najbolji strijelac (178) u povijesti kluba.
Agüerova statistika u Premierligi iznosi 129 golova u samo 188 nastupa. Prošla sezona smatrala se teškom za njega, a svejedno je uspio nekako doći do brojke od 33 pogotka u 45 utakmica u svim natjecanjima. Agüero također ima najbolji prosjek golova po odigranim minutama (svakih 108 minuta) u Premierligi među igračima koji su odigrali minimalno 50 utakmica.
U svim natjecanjima, Agüero je postigao 20 ili više golova u pet od šest sezona u dresu Cityja i nije bez razloga igrač kojeg je najteže zaustaviti na Otoku. Osim što je u mogućnosti postizati golove na razne načine, snažan je i pametan te zna igrati s loptom.
Unatoč svemu tome, ovo ljeto je bilo špekulacija da ga Guardiola želi prodati, ali vidjeli smo što je sve u stanju napraviti i koliko znači momčadi. Njegov najupečatljivi trenutak bio je i ostat će onaj pogodak u sudačkoj nadoknadi za pobjedu protiv QPR-a, koji je donio Cityju naslov prvaka u posljednjem kolu.
Agüeru su za rušenje Cityjeva rekorda bile potrebne 264 utakmice. Primjerice, dotad vodeći Brook ih je odigrao 494. No, još impozantniji podatak je da se upisao u strijelce protiv 30 od 31 momčadi s kojom se susreo u Premierligi. Jedini klub kojem nije zabio u najvišem rangu engleskog nogometa je Bolton. A Alan Shearer je jedini igrač koji je u Premierligi brže od njega došao do 100 golova.