Već rekao prijateljima

Mesut Ozil na izlaznim je vratima Arsenala i samo je pitanje kada će napustiti momčad za koju igra posljednje četiri godine.

Engleski nogometni velikan Arsenal prolazi kroz možda i najturbulentnije razdoblje otkako je na trenersku klupu sjeo Arsene Wenger. U četvrtak je u Europskoj ligi jedva slavio kod Crvene zvezde uz vrlo blijedu partiju, i to s većinom rezervnim igračima.
Osim Čecha praktički nijedan drugi igrač koji je zaigrao u Beogradu nije standardan u momčadi Arsenala. Čudesan pogodak Girouda odlučio je pobjednika, no ostaje dojam da je igra Topnika bezidejna, blijeda, ukratko - očajna.
Jedan je od razloga i loša atmosfera u momčadi, te nezadovoljstvo najvećih i najskuplje plaćenih zvijezdi. Tako jedan Mesut Ozil izgleda potpuno bezvoljno na travnjaku te odaje jasan dojam da London nije više mjesto gdje želi biti.
U britanskim se tabloidima pojavila priča da je već otkrio svojim prijateljima kako želi napustiti Arsenal i prijeći u redove mrskog rivala - Manchester Uniteda. Trener Crvenih vragova njegov je bivši trener Jose Mourinho, s kojim je dobro surađivao u Real Madridu od 2010. do 2013. godine.
Njemačkom reprezentativcu idućeg ljeta istječe ugovor s Arsenalom i moći će otići kao slobodan igrač. Stoga je Wenger već dao naslutiti da će u zimskom prijelaznom roku tražiti kupca za Ozilove usluge, a kao jedan od takvih nameće se milanski Inter.
"Moguća je prodaja nekih važnijih igrača već u siječnju", zborio je nedavno Wenger.
"Meni Ozil trenutno izgleda kao osoba kojoj se ne da biti u Arsenalu", rekao je bivši Topnik Robert Pires.
Samo je pitanje vremena odnosno prijelaznog roka kada će Nijemac napustiti londonski sastav. Bit će to u siječnju ako se nađe dobar kupac ili pak idućeg ljeta kada mu istekne ugovor do kraja.