Osmo kolo Serije A

Osmo kolo Serije A bilo je u znaku duela Intera i Milana koji je pripao ”Nerrazzurima” rezultatom 3:2.

Počelo je mirno, oprezno sa obje strane, a početno zatišje prekinuo je Antonio Candreva u 13. minutu, koji je odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je prečka bila saveznik ”Rossonera”.
 
To je bio uvod u bolju igru Intera tokom prvog poluvremena, a nova prilika viđena je deset minuta kasnije, kada je Miranda zaprijetio golu Donnarummae.

Milan je sve više bio u podređenoj ulozi, Spallettijev tim je postajao sve konkretniji i opasniji, a kao plod takvog razvoja događaja na terenu došlo je i vodstvo ”Nerrazurra” u 28. minutu.

Candreva je probio po desnoj strani, potom uputio idealan centaršut za Icardija, koji majstorski reaguje u kaznenom prostoru i Donnarumma je nemoćan.
 
Očekivao se odgovor Milana i konačno, u 44. minutu smo vidjeli prvu pravu priliku za ”Rossonere” kada je Borini ušao u kazneni prostor, potom uputio odličan udarac iskosa sa desne strane, ali je Handanović odlično reagovao.

U poluvremenu, Vincenco Montella je odlučio da umjesto Francka Kessija na teren pošalje Patricka Cutronea i pozitivne promjene su brzo bile vidljive.

Već u 49. minutu, Andre Silva je pogodio stativu, Musacchio se aktivirao iz ofsajda i pogodio mrežu, ali naravno ovaj gol nije priznat.
 
Samo minut kasnije odličan šut Susa sa dvadesetak metara, ali opet odličan Handanović, baš kao i poslije kornera odmah zatim.

Napadi Milana su nastavljeni nesmanjenim tempom i već u 56. minutu postigli su pogodak. Nakon dobre saradnje sa Borinijem, Suso je još jednom sjajno šutirao, ovoga puta i neodbranjivo sa ivice šesnaesterca, u donji desni ugao Handanovićevog gola – 1:1!

Prava borba se tek tada rasplamsala, u narednim minutima vidjeli smo prilike za Vecina pred golom Milana, pa za Bonaventuru na drugoj strani, ali novi gol vidjeli smo u 63. minutu, ponovo u režiji sjajnog Maura Icardija!

Ovoga puta Perišić je protutnjao po lijevoj strani, onda izvanredno centrirao, a Icardi još bolje reagovao – prelijep gol – 2:1, Inter je ponovo poveo!

Ni tada se Milan nije predavao, uspjeli su ”Rossoneri” da stignu do novog izjednačenja, ovoga puta preko Bonaventure u 81. minutu. Izgledalo je da će nakon svega derbi biti završen miroljubivo, ali u samom finišu novi šok za navijače Milana.

Rodriguez je naivno skrivio penal u 90. minutu, a Mauro Icardi het-tricom stavlja tačku na ovaj meč – siguran je bio sa bijele tačke i Inter dolazi do sedmog trijumfa u osam kola Serije A – 3:2!