Srećno Prizrenci!

U poslijepodnevnim satima veterani prizrenskog fudbala otputovali na međunarodni fudbalski turnir koji će se igrati u Kušadasiju, primorskom gradu u Turskoj.

Podsjetimo, na tom popularnom i cijenjenom fudbalskom turniru učestvuje veliki broj fudbalskih ekipa iz mnogih evropskih, a posebno balkanskih država, među kojima su i predstavnici Kosova, tj. Prizrena, odnosno ekipa ovdašnjih fudbalskih veterana od kojih je većina, svojevremeno, nastupala u dresovima lokalnih ekipa poput FK "Lirije" ili FK "Progresa".
Za naš web-portal govori predsjednik Udruženja prizrenskih fudbalskih veterana, Blerim Shishko:
"Ovdje smo se okupili svi mi koji smo u Udruženju fudbalskih veterana Prizrena, kako zvaničnici tako i oni koji nastupaju za našu ekipu, da ispratimo ekipu na put u Republiku Tursku, u primorski grad Kušadasi, gdje po drugi puta učestvujemo na velikom međunarodnom fudbalskom turniru, a gdje smo prošle godine takođe nastupili i to po prvi put i osvojili drugo mjesto što je bio veliki uspjeh za nas i za Kosovo. Dakle, na turniru učestvuje 16 ekipa, isto toliko država, kako iz Evrope tako i sa balkanskih prostora poput ekipa iz BiH, Grčke, Srbije, Bugarske te mnoge druge. Turnir traje pet dana, a osim fudbala družimo se i van fudbalskih terena, kako sa domaćinima tako i sa mnogim fudbalerima koje smo upoznali na prošlogodišnjem fudbalskom turniru te nam, osim eventualnog ponovnog uspjeha na turniru, u šta ne sumnjam, preostaje da nastavimo druženje jer je sport ona društvena djelatnost koja ne poznaje granice te mi prezentujemo na ovakvim i sličnim fudbalskim turnirima ne samo prizrenski već i kosovski fudbal kao i našu mladu državu Kosovo", istakao je predsjednik fudbalskih veterana Prizrena, Blerim Shishko. 
Nama preostaje da prizrenskim fudbalskim veteranima poželimo puno uspjeha na međunarodnom fudbalskom turniru u Turskoj te da, eventualnim osvajanjem jednog od prva tri mjesta dostojno prezentuju prizrenski, odnosno kosovski fudbal, da tako budu uzori mnogim mlađim generacijama Fudbalskog kluba "Lirija" iz Prizrena.