Mala kriza

Cristiano Ronaldo će gotovo sigurno krajem ove godine osvojiti petu Zlatnu loptu i izjednačiti se s Lionelom Messijem, ali ako želi da bude ispred svog rivala i naredne godine morat će prekinuti loš niz.

Iza Portugalca je nekoliko čudnih mjeseci. Zvijezda Reala prvo je tokom ljeta imala problema s porezima, želio je napustiti Madrid, a onda je stigla i suspenzija zbog crvenog kartona na meču protiv Barcelone.
Dobio je zabranu igranja na pet utakmica pa ga u La Ligi nismo vidjeli do prošle sedmice i utakmice protiv Betisa.
Za to vrijeme ekipa Zinedinea Zidanea je loše startala, izgubila je bodove u tri utakmice u šest kola, a i Cristiano Ronaldo je došao do neslavnog rekorda.
Nakon što nije postigao gol prošle srijede protiv Betisa, u svom prvom ovosezonskom nastupu u La Ligi, stigao je do najdaljeg dijela sezone španskog prvenstva, a nije se upisao u listu strijelaca. Prethodni rekord bio mu je 21. septembra sada već davne 2010. godine.
Rekord je popravljen nakon što nije pogodio ni za vikend protiv Alavesa, a već je sada jasno da neće postići gol prije oktobra, jer narednu utakmicu Los Blancosi igraju protiv Espanyola u nedjelju.