Prvi problemi u PSG-u

PSG je u derbiju 6. kola francuskog prvenstva slavio protiv Lyona.

Paris Saint-Germain je ostao stopostotan na startu nove sezone. U 6. kolu stigla je i šesta pobjeda, a posljednja žrtva vjerojatno najbogatijeg kluba Europe bio je Lyon koji je poražen s 2:0. U derbiju dva najveća francuska grada gosti su se sjajno držali te čak i mogu žaliti zbog konačnog rezultata.
Jedini strijelci na utakmici bili su stoperski par Lyona, Morel i Marcelo koji su postigli autogolove u 75. odnosno 86. minuti utakmice. Gosti mu žaliti i za vratnicom Ndombéléa u 68. minuti, a na istom je igraču vjerojatno napravljen prekršaj za najstrožu kaznu već u 6. minuti.

Alves i Neymar uvrijedili Cavanija

No penal su dobili domaćini u 78. minuti kojeg je zaslužio Kylian Mbappe. Ono što se dogodilo nakon toga ne ide na čast PSG-u i njegovim igračima. Dani Alves je zgrabio loptu jer je on odlučio da Neymar mora pucati penal. Cavani je očekivano poludio te morao ukrasti Alvesu loptu, a onda mu je prilikom postavljanja na bijelu točku Neymar pokušao objasniti da je on taj koji bi trebao pucati penale.
I kao što se često dogodi kod takvih situacija, Cavani je promašio najstrožu kaznu. Ali to ovdje uopće nije bilo bitno već slika koja je obišla nogometni svijet. Edinson Cavani očito ne želi prepustiti Neymaru glavnu riječ. Nakon odlaska Ibrahimovića, Cavani je postao gazdom, a sada je na Park prinčeva stigao prestolonasljednik.
Kapetan Thiago Silva je Brazilac, kao i pola prve momčadi (Marquinhos, Alves, Motta, Neymar). Teško da će Cavani zadržati poziciju. No kao ozbiljan klub, PSG bi trebao znati tko izvodi penale. Ne zna to ni trener Unai Emery koji je nakon utakmice rekao da se Cavani i Neymar moraju dogovoriti tko će izvoditi najstrože kazne ili će to učiniti on?!
U Parizu je složena ekipa zvijezda, ali čini se kako kemije još uvijek nema. Neymar nije otišao iz Barcelone da opet negdje bude druga violina. Cavani se ovaj put uspio izboriti, ali vidjet ćemo koliko će izdržati pritisak najskupljeg nogometaša svih vremena.
Društvene mreže se pak šale, da je Ibra tu riješio bi Alvesa i Neymara bez puno prepiranja...