Mislio da ne može gore

Frank de Boer nalazi se na rubu otkaza u engleskom Premierligašu Crystal Palaceu.

Legendarni nogometaš, a danas trener, Frank de Boer proživljava najteže trenutke svoje trenerske karijere. Mislilo se da ne može biti gore nego u Interu kada je nanizao četiri poraza u pet utakmica u Serie A, te ostvario tek tri boda u skupini Europa lige. Otkaz u talijanskom divu dobio je nakon svega 85 dana, a sličan scenarij smiješi mu se i u engleskom Premierligašu Crystal Palaceu.

Pao rekord star 93 godine

De Boer je sjeo na klupu londonskog kluba prije malo više od mjesec dana (9. kolovoz) i već je uspio prepraviti klupsku i povijest u najvišem rangu engleskog nogometa. U prva četiri kola De Boer je s Crystal Palaceom upisao isto toliko poraza, bez da je postigao ijedan pogodak.
"Palace je prva momčad koja je izgubila uvodne četiri utakmice u Premierligi bez da je postigla pogodak još od sezone 1924/1925 i Prestona".
Zbog katastrofalnog ulaska u sezonu prijeti mu otkaz nakon manje od tri mjeseca bivanja na klupi londonskog kluba, što bi za ovakvu nogometnu legendu i njegovu trenersku karijeru bio snažan udarac.
De Boer je u svoju samostalnu trenersku karijeru krenuo 2010. godine kada je sjeo na klupu Ajaxa. Osvojio je četiri naslova prvaka zaredom, pa dvije sezone bio viceprvak iza PSV-a. U ljeto 2016. godine sjeo je na klupu Intera i zaradio ekspresni otkaz, a sada mu je nad glavom slična sudbina.

Katastrofalan učinak nakon Ajaxa

Na klupi talijanskog kluba odradio je 14 utakmica, te je ostvario pet pobjeda, dva remija i sedam poraza, što je 35.7 posto uspješnosti. S Crystal Palaceom je trenutno na 20 posto, s obzirom da je u pet utakmica slavio tek u jednoj, utakmici Carabao Cupa.
U posljednjih 19 utakmica kao trener Intera i Crystal Palacea, De Boer je upisao šest pobjeda, dva remija i čak 11 poraza!
Iduće subote Crystal Palace dočekuje Southampton. Ukoliko De Boer i dočeka idući vikend na klupi londonskog kluba, bit će to njegova posljednja prilika da sačuva posao.
Bio bi to tužan kraj apsolutne legende, koja je tijekom svoje igračke karijere osvojila pet naslova nizozemskog prvaka s Ajaxom, naslov španjolskog prvaka s Barcelonom, Ligu prvaka, UEFA Cup, UEFA-in Superkup, Interkontinentalni kup...