Messi i društvo možda će igrati baraž

Fudbalska A reprezentacija Argentine mogla bi ostati bez Svjetskog prvenstva koje će se naredne godine igrati u Rusiji!

Gaučosi su izgubili dva boda koja bi je mogla skupo koštati u borbi za Mundijal. Leo Messi i društvo  šokirali su domaće navijače odigravši mršavih 1:1 protiv najslabije reprezentacije Južne Amerike Venecuele!

Domaćini su u Buenos Airesu dominirali, ali gosti su poveli preko Jhona Murilla. Gaučosi su brzo izjednačili autogolom Rolfa Feltschera, ali do pobjede nisu uspjeli.

Angel Di Maria povrijedio je butni mišić u 25. minuti i izišao, dok je Lionel Messi bio nemoćan. Argentina u zadnja dva kola ulazi s petog mjesta, koje donosi samo play-off protiv Novog Zelanda.

Urugvaj je u gostima pobijedio Paragvaj s 2:1 (Valverde 76, Gomez 80-autogol - Romero 88), dok je Arturo Vidal nakon poraza Čilea u Boliviji i javno rekao da se nakon SP oprašta od reprezentacije. Iako Čile, kako sada stvari stoje, i neće u Rusiju, što znači da bi se Bayernov veznjak mogao oprostiti već narednog mjeseca...

Poredak nakon 16 kola: Brazil 37 bodova, Urugvaj 27, Kolumbija 26, Peru 24, Argentina 24, Čile 23, Paragvaj 21, Ekvador 20. Bolivija 13, Venecuela 8.

Argentina 1 - 1 Venezuela Extended Highlights by Ball-Control