Naša reprezentacija u četvrtoj jakosnoj grupi

Ono što je ranije najavljeno, Evropska fudbalska federacija (UEFA) počet će realizovati naredne godine.

Nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji više nećemo gledati prijateljske utakmice, a igrat će se Liga nacija, koja će početi u septembru 2018. godine. Učestvovat će 55 evropskih reprezentacija koje će biti podijeljene u četiri lige (A, B, C i D).

Na osnovu rang-liste najboljih reprezentacija Starog kontinenta objavljene danas fudbalska A reprezentacija Kosova zauzima posljednje mjesto u Evropi i igrat će Ligu D zajedno sa Litvanijom, Bjelorusijom, Gruzijom, Armenijom, Makedonijom, Farski Otocima, Luksemburgom, Latvijom, Moldavijom, Kazahstanom, Lihtenštajnom, Andorom, Maltom, San Marinom i Gibraltarom.

Konačni spisak reprezentacija bit će potvrđen nakon završetka kvalifikacija za Mundijal u Rusiji. Zbog političkih situacija u zemljama Ukrajina i Rusija mogu biti u istoj ligi, ali ne mogu biti izvučeni u istoj grupi, baš kao i Armenija i Azerbejdžan.

Liga A: Njemačka, Portugal, Belgija, Španija, Švicarska, Francuska, Engleska, Italija, Poljska, Hrvatska, Island i Vels.

Liga B: Rusija, Sjeverna Irska, Slovačka, Švedska, Holandija, Ukrajina, Bosna i Hercegovina, Austrija, Turska, Republika Irska, Danska i Mađarska.

Liga C: Slovenija, Albanija, Crna Gora, Srbija, Škotska, Češka Republika, Rumunija, Grčka, Bugarska, Izrael, Norveška, Kipar, Finska, Estonija i Azerbejdžan.

Liga D: Litvanija, Bjelorusija, Gruzija, Armenija, Makedonija, Farski Otoci, Luksemburg, Latvija, Moldavija, Kazahstan, Lihtenštajn, Andora, Malta, Kosovo, San Marino i Gibraltar.

Lige A i B bit će podijeljene na četiri grupe po tri reprezentacije, Liga C na jednu grupu od tri i tri grupe od četiri, a Liga D na četiri grupe po četiri reprezentacije.