Tajni pregovori

U nogometnim forumima već duže vrijeme se spekulira da Real i PSG pripremaju "posao stoljeća"...

Hoće li Neymaru Park prinčeva biti samo međustanica do Santiago Bernabeua? Sprema li doista Real Madrid u potajici transfer koji će zatresti svijet?
O tome se već duže vrijeme spekulira u nogometnim forumima, a nakon što je i Kylian Mbappe prešao u PSG i nakon što je Barcelona pokušala dovesti bivšu zvijezdu Reala Angela Di Mariju, o toj temi otvoreno se govori i u španjolskim medijima, posebice u onom dijelu koji je skloniji Realu.
"Pouzdano znam da je Real pregovarao s Neymarovim ocem. Ne znam dokle su pregovori došli i što su točno dogovorili, ali činjenica je da će Realu biti puno lakše dovesti Neymara iz PSG-a nego iz Barcelone, jer PSG nema klauzulu o zabranjenim destinacijama. Jasno, taj transfer imat će puno nula i stajat će Real pravo bogatstvo“, prokomentirao je poznati španjolski novinar Eduardo Inda u popularnoj nogometnoj emisiji "Chiringuito".

Tajni pregovori Reala i Neymarovih

Inda smatra da je lako moguće da i Mbappe završi u Realu. 
"Mbappe nije prešao u Real jer se nisu ispunili neki uvjeti, tu prije svega mislim na poreznu problematiku, nije isto prijeći iz Monaka u klub iz Francuske ili Španjolske. Porez je bio znatno manji u cijeloj transakciji. Ali, Mbappe bi mogao prijeći u Real kada se dodatno afirmira u PSG-u i stekne potrebno iskustvo", kazao je Inde dodavši da je Mbappe trenutačno bio premlad za najbolji klub na svijetu i ne bi mogao računati na mjesto u prvom sastavu, što je bio jedan uvjeta njegova oca i menadžera.
Zna se da je Neymar tiha patnja Florentina Pereza i sol na ranu koja još nije zacijelila nakon što mu ga je Barcelona maznula ispred nosa. Neymar je bio na milimetra do Reala, čak je potpisao i predugovor s Madriđanima, a onda se umiješala Barca i pod mutnim ga okolnostima preotela Realu. Nije tajna da je Perez bio šokiran i ljutit kao ris. Superego najvećeg trgovca u svijetu nogometa bio je strašno uzdrman. Perez nije navikao na poraze, ne voli gubiti i ima slonovsko pamćenje.
Sandro Rosell morao je abdicirati s predsjedničke funkcije katalonskog diva zbog tog sumnjivog posla koji je Neymara i Barcu odveo na optuženičku klupu. U Kataloniji su mnogi smatrali kako iza svega zapravo stoji Perez. Predsjednika Reala optuživali su da je povukao političke veze i na taj način se osvetio Rosellu i Barceloni.

Perez sprema osvetu

Ako u tome ima i tračak istine, osveta je bila samo djelomično uspješna. Neymar je Barceloni donio više radosti nego problema, i u rezultatskom i u marketinškom, odnosno financijskom smislu. Barca je nakraju na Neymaru više zaradila nego što je u njega uložila u strogo financijskom smislu, a ako tomu dodati i njegov učinak na travnjaku, onda je plus još i veći.
Perez je svjestan te činjenice pa ne treba čuditi ako planira zadati konačni udarac Barci. Osveta se servira hladna, kaže stara poslovica, a ako Perez doista uspije dovesti Neymara, bit će to težak udarac za Katalonce, a posljedično se podrazumijeva da će to biti najfinija glazba za uši Madridista.
Neki tvrde da ni Neymar nema ništa protiv takvog raspleta priče. Neymar se rastao „na pas mater“ s čelnicima Barcelone. Brazilac će po svemu sudeći završiti na sudu s Barcom zbog svađe oko specijalnih bonusa koje je trebao dobiti za produljenje ugovora krajem prošle godine. Kad se sagleda cijela situacija i činjenice da je Neymarovima, čini se, od svega najdraži novac, logično je zaključiti da Neymaru ne bi bilo odveć mrsko zapapriti Kataloncima.
Osim slatke osvete, za Neymara bi to bio još jedan savršen poslovni potez. Lako je zamisliti kolika bi se buka stvorila ako bi prešao u Real. Dresovi bi se prodavali kao alva, a prihodi od marketinga probili bi stratosferu. I Real i prije svega Neymarovi zaradili bi bajoslovne iznose. Perez već dugo, za njegovo standarde, nije doveo neku superzvijezdu, a tim bi se poslom vratio na menadžerski vrh i vratio transferne rekorde koje su mu preoteli arapski i američki multimilijarderi.

Je li moguća trampa - Neymar za Cristiana Ronalda i brdo eura?

Real postiže fantastične rezultate i bez velikih kupovina, jer je odlično radio na tržištu proteklih godina i stvorio je momčad kojoj nema premca na ovom svijetu. Stoga mu ovog ljeta nisu ni trebala neka velika pojačanja, ali marketinški kotač mora se okretati, to je vječna Perezova mantra još od prvih Galacticosa. Od te politike sigurno nije odustao, uostalom, takav način poslovanja postao je sastavni dio modernog nogometa, koji je odavno postao ogroman biznis, a ne samo najpopularniji sport na svijetu.
Osim toga, Real će idućeg ljeta morati vući neke poteze na tržištu nogu, znaju u Realu da ne smiju spavati na lovorikama, na primjeru Barcelone vide kako se sve može brzo okrenuti ako dva-tri prijelazna roka prespavaš ili krivo kupuješ.
Kad se sve gore navedeno uzme u obzir i stavi u kontekst, nije nemoguće da Real i PSG zavrte posao već idućeg ljeta. Ako PSG ne želi samo novac već i nekog igrača Reala, moguća je, primjerice, ova kombinacija: vi nama Neymara, a mi vama Crsitiana Ronalda i još brdo milijuna. Zašto ne? Nije li Ronaldo već koketirao s PSG-om!?