Ne odustaje

Saga oko prelaska Philippea Coutinha u Barcelonu (privremeno) je završila istekom zadnjeg roka za dovođenje novih igrača. Barcelona je na kraju morala i službeno odustati nakon što je Liverpool jasno dao do znanja da nikakve ponude za brazilskog majstora ne dolaze u obzir.

Coutinho ove sezone još nije zaigrao za Liverpool; propustio je početak Premierlige zbog navodne ozljede leđa, ali nakon reprezentativnih akcija postalo je jasno da je Brazilac u vrlo dobrom zdravstvenom stanju. Za Brazil je postigao i sjajan gol u utakmici protiv Ekvadora i postalo je jasno da je Coutinho bojkotirao Liverpool i pokušao isforsirati transfer u Barcelonu.
''Čarobnjak Coutinho je pokazao djelić svoje magije i zaliječio ozljedu leđa'', šalili su Englezi na društvenim mrežama nakon sjajnih partija u dresu Brazila. Coutinhov bojkot nije upalio i morat će ostati u Liverpoolu barem do siječnja zbog čega, prema pisanju katalonskog Sporta, bijesni Brazilac priprema novi prosvjed i osvetu Redsima.

Pred Kloppom je težak zadatak

Prema njihovim informacijama Coutinho razmišlja o tome da ne igra za Liverpool u grupnoj fazi Lige prvaka. Liverpool je uvrstio Coutinha na popis igrača za Ligu prvaka iako su iz njegovog kampa zahtijevali suprotno; razlog je taj što se nada transferu u siječnju i mogućnosti nastupa u nokaut fazi Lige prvaka, vjerojatno u dresu Barcelone.
U međuvremenu u Liverpoolu nastavljaju po svom kao da se ništa nije dogodilo. Jürgen Klopp računa na Coutinha; u srijedu 13. rujna Redsi otvaraju novu sezonu Lige prvaka protiv Seville, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li Brazilac biti u sastavu ili će se nastaviti ''rat'' između igrača i kluba.
O situaciji se oglasio i Klopp koji sada mora pobunjenog Coutinha reintegrirati u prvu momčad. No, on vjeruje da to neće biti problem, a prokomentirao je i usporedbe sa slučajem Ousmanea Dembela kojeg je Borussia Dortmund pustila u Barcelonu nakon što je nestao i nije se pojavio na treningu.
''Borussia je odlučila prodati Dembelea i ne mogu usporediti ta dva slučaja'', rekao je kratko Klopp.