UEFA je kaznila hrvatskog prvaka zbog uvredljivih povika, paljenja baklji i blokiranih stepenica na tribinama tokom utakmice protiv Olympiakosa.

Europski nogometni savez (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni klub "Rijeku" zatvaranjem sjeverne tribine stadiona na Rujevici na dvoboju Europske lige protiv atenskog AEK-a 14. septembra zbog ispada navijača i skandiranja "Ubij Srbina" i "Ko ne skače - pravoslavac".
UEFA je kaznila hrvatskog prvaka zbog uvredljivih povika, paljenja baklji i blokiranih stepenica na tribinama tijekom utakmice protiv Oympiakosa u playoffu Lige prvaka.
Na stranicama kluba je objavljeno da je Rijeka sankcionirana i s 21.000 eura zbog rasističkog ponašanja navijača, pirotehnike i loše organizacije susreta protiv grčkog tima.

Nisu pustili karte u prodaju

"Prema naknadnoj prijavi, dostavljenoj delegatu od strane partnera UEFA-e, zbog diskriminacijskog skandiranja dijela navijača na sjevernoj tribini ("Gazi, gazi, gazi Cigane", "Ko ne skače - pravoslavac" i "Ubij Srbina"), Rijeka je kažnjena zatvaranjem sjeverne tribine na narednoj međunarodnoj utakmici. Sva navedena nedolična skandiranja su dokumentirana audio-video zapisom i dostavljena disciplinskim tijelima UEFA-e", navode iz Rijeke.
Novoizgrađena sjeverna tribina Rujevice ima kapacitet od 2.140 mjesta, a u Europskoj ligi na tom će stadionu Rijeka ugostiti i Austriju Beč (2. studenoga) te Milan (7. prosinca).
Iz Rijeke su se žalili na odluku UEFA-e, iako neće pustiti u prodaju karte za sjevernu tribinu za duel s AEK-om.