Lopte s kojima se igralo prvo finale i dan danas se čuvaju. Lijevo je argentinska lopta, a desno urugvajska. Zanimljivo, momčadi se nisu mogle dogovoriti s kojom loptom da se igra finalna utakmica pa je nađen kompromis: prvo poluvrijeme igrat će se s arge

Svjetsko prvenstvo odigrano 2014. godine u Brazilu bilo je 20. po redu, a peto koje je ugostila Južna Amerika. Naredno Svjetsko prvenstvo bit će održano u Rusiji, dok će 2022. godine najbolje reprezentacije svijeta ugostiti Katar.

Organizator Svjetskog prvenstva 2026. godine bit će poznat u maju 2020. godine, a kandidaturu su već najavile Sjedinjene Američke Države, Kanada i Meksiko, kao i Maroko.

Za Svjetsko prvenstvo 2030. zajedničku kandidaturu su najavili Urugvaj i Argentina, a to je potvrdio i urugvajski premijer Tabare Vazquez. Urugvajci i Argentinci će iskoristiti tandem iz Barcelone Luisa Suareza i Lionela Messija, koji bi trebali biti ambasadori organizatora.

Cilj Urugvaja je vratiti Svjetsko prvenstvo "kući". Prvo Svjetsko prvenstvo održano je u Urugvaju 1930. godine. Domaćin je u finalu slavio upravo protiv Argentine rezultatom 4:2.