Liga prvaka

Odigrane su utakmice četvrtog pretkola Lige prvaka, a u najzanimljivijoj utakmici Liverpool je slavio protiv Hoffenhaima.

Odličan susret odigrali su u Njemačkoj Hoffenheim i Liverpool, a konačan rezultat glasio je 2:1 u korist tima iz Engleske.

Bh reprezentativac Ermin Bičakčić našao se u početnom sastavu Hoffenhaima te odigrao 55. minuta susreta. Već u desetoj minuti susreta domaći su mogli do vodstva, ali je Kramarić loše šutirao te promašio jedanaesterac.

Napadi Hoffenheima nisu prestajala, ali su do vodstva stigli gostujući fudbaleri.

Naime, u 35. minuti susreta Bičakčić je neoprezno startovao i napravio prekršaj, a iz slobodnog udarca pogodak je postigao Alexandre-Arnold i postavio konačan rezultat prvog poluvremena na 1:0.

U drugom poluvremenu Liverpool je potpuno kontrolisao susret i bazirao se na kontre što im je u 73. minuti susreta donijelo novi pogodak. Firminho je sjajno uposlio Jamesa Milnera koji je još bolje pogodio mrežu Hoffenheima i povisio rezultat na 2:0.

Do kraja susreta Hoffenheim je uspio postići jedan pogodak, a Uth je u 88. minuti pogodio mrežu Mignoleta za smanjenje vodstva i tračak nade domaćoj ekipi da u revanš susretu mogu stići do iznenađenja. Konačan rezultat susreta glasio je 2:1 za Liverpool.

APOEL je slavio protiv Slavije iz Praga rezultatom 2:0, a susret je riješen u prvih deset minuta. Prvo je u drugoj minuti susreta de Camargo pogodio nakon prekida da bi u desetoj minuti susreta Aloneftis sjajnim lob udarcem matirao golmana gostiju i udvostručio prednost, prenosi Sport1.ba

Drugo poluvrijeme pripalo je domaćim fudbalerima, ali do kraja utakmice nisu uspjeli savladati gostujućeg golmana. Do kraja susreta APOEL je čuvao svoju prednost i na kraju slavio pobjedu u prvom susretu četvrtog pretkola Lige prvaka.

Rezultati: Qarabag - Kopenhagen 1:0 APOEL - Slavia Prag 2:0 Hoffenheim - Liverpool 1:2 Sporting - Basel 0:0 Young Boys - CSKA 0:1