ODUŠEVILI SU SVIJET

Zaboravite Ronalda, Messija, Zlatana i Neymara. Nogometni potez godine dolazi iz daleko skromnijeg okružja nego što je ono puno zvijezda i stotina milijuna eura.

U poljskoj trećoj ligi Radomiak je ugostio Rozwoj. U 49. minuti, pri vodstvu domaćih 1:0, gosti su izbacili loptu u aut kako bi se ukazala pomoć ozlijeđenom igraču domaćih. Kao što nalaže nepisano pravilo, domaćini su za taj korektni potez protivnika, odgovorili svojim i vratili mu loptu. Ali, prilikom ispucavanja daleko u suparničku polovicu, snažni i visoki šut savladao je golmana Rozwoja i ušao u mrežu.

Svima na stadionu bilo je jasno što se dogodilo; Radomiak je nenamjerno postigao gol, a ne tako da je iskoristio fer potez suparnika. Ali, gol je regularan i upisan, pa je domaćin ovako poveo 2:0.
 
Tada je Radomiakov trener Verner Licka pozvao igrače te im rekao što moraju napraviti. Stali su sa strane dok su gosti izveli udarac sa centra i bez prepreka došli do Radomikaovog gola i zabili. Na oduševljenje i pljesak cijelog stadiona.
 
Domaćini su na kraju pobijedili 4:1. Ali, s ove utakmice od rezultata je neusporedivo važnije što smo se uvjerili da sportski duh u nogometu još uvijek živi. Pa makar u trećoj poljskoj ligi.