Jedan od omiljenijih fudbalera u historiji

Svijet se još nada da će se brazilski čarobnjak vratiti fudbalu. Ronaldinho se već dugo ne bavi ozbiljnim fudbalom, ali širom svijeta igra revijalne utakmice.

Jedan od omiljenijih fudbalera u historiji, posljednju revijalnu utakmicu odigrao je na Kostariki gdje je oduševio sve na stadionu kada je zagrlio gledaoca koji je utrčao na teren kako bi dodirnuo 37-godišnju legendu.  

U razgovoru za britanski Independent, Brazilac je otkrio jedini način na koji bi se ponovno mogao vratiti na teren, nakon što je 2015. godine odigrao posljednju službenu utakmicu.  

- Ako postoji tim koji bi me želio dovesti, a da pritom ne moram dolaziti na treninge, onda bih se odmah vratio - kratko i iskreno rekao je Ronaldinho, koji treninge nikad nije volio.  

Veliku karijeru Brazilac je započeo u Gremiu, a kasnije je igrao za Paris Saint-Germain, Barcelonu, Milan te se 2011. godine vratio u Brazil gdje je nosio dres Flamenga i Atletico Mineira.  

Odradio je još jednu sezonu u meksičkom Queretaru, a karijeru je "završio" nakon samo sedam utakmica u dresu Fluminensea.