La Liga

Nastavlja se saga u vezi s prelaskom Neymara u Paris Saint-Germain. Nakon što je predsjednik Barce Josep Maria Bartomeu odbacio mogućnost odlaska Neymara s Nou Campa, u sličnom tonu govorio je i trener Katalonaca Ernesto Valverde.

No, mediji javljaju da je Neymar na pripremama Barce u Sjedinjenim Američkim Državama suigračima objavio da odlazi na Park prinčeva.
Ukoliko se realizira transfer PSG će morati platiti obeštećenje od 222 miliona eura, dok bi brazilski reprezentativac trebao zarađivati 30 miliona eura godišnje. Najveći transfer u historiji fudbala.
Indikativno je da Barcelona traga za fudbalerom koji igra na poziciji Neymara. Prvi izbor je Philippe Coutinho iz Liverpoola za kojeg su Katalonci spremni platiti 80 miliona eura. Brazilskog reprezentativca Barca je željela dovesti i prije dvije godine.
"Mi nismo klub koji rasprodaje igrače, čak i za 80 miliona eura", izjavio je Jürgen Klopp, trener Redsa, i glatko odbio ponudu.
Prema pisanju engleskog Suna Barca ima i rezervnu opciju ukoliko ode Neymar, a ne bude ništa od dovođenja Coutinha.
To je Ousmane Dembele, mladi fudbaler Borussije iz Dortmunda. I s Wesfalena su kategorički odbacili mogućnost puštanja važnog fudbalera no teško će se moći oduprijeti izdašnoj ponudi jednog od najbogatijih klubova svijeta