Glasine iz Londona

Nakon što je u redove Arsenala stigao Sead Kolašinac, kao veliko pojačanje iz Schalkea, ovih dana pojavile su se informacije kako bi mu se u novom klubu mogla pridružiti još dva reprezentativca.

Iako su šanse za to minimalne, izvori bliski Arsenalu navode da bi se londonski klub mogao pojačati sa dva ponajbolja bh. reprezentativca, Miralemom Pjanićem i Edinom Džekom, prenosi Sport1.
Džeko i Pjanić već su jednom dijelili svlačionicu, kada su prije nekoliko sezona nastupali za AS Roma, a budući da Arsene Wengere želi prodati nekoliko igrača i olakšati budžet za plate, postoje najave da bi se kao zamjene za ta mjesta mogli pojaviti ovi Zmajevi.
Tačnije, izvori bliski Wengeru govore kako su najbliži odlasku sa Emiratesa Kieren Gibbs, Jack Wilshere, Calum Chambers, Lucas Perez, David Ospina, Theo Walcott i Olivier Giroud, za koje već postoje moguće zamjene.
Na mjesto čuvara mreže mogao bi stići Jack Butland iz Stoke Cityja, a Wenger će pokušati angažirati i Virgila Van Dijka ili Kalidoua Koulibalyja na poziciji stopera, te još jednog veznjaka i napadača. U tom slučaju, kao potencijalno pojačanje, najbolje kotira Miralem Pjanić, a pored njega Topnici žele i Thomasa Lemara.
Ukoliko se desi da Giroud napusti klub, kao potencijalne opcije za centralnog napdača spominju se Edin Džeko i Javier Hernandez Chicharito.