Veliko pojačanje

Bayern je najjači, jer kada krene u pregovore, sve završava za manje od 24 sata!

Nepuni dan pošto je jedna kolumbijska televizija objavila da će Bayern krenuti po potpis Jamesa Rodrigueza, a madridska Marca to potvrdila nešto prije podneva, na zvaničnom sajtu bavarskog giganta osvanula je sljedeća vijest - James je naš, piše mozzartsport.com.
Formula je sljedeća: dvogodišnja pozajmica vrijedna deset miliona eura, uz opciju kupovine juna 2019. godine. Sve to za samo 35 miliona eura. Tako bar tvrde brojni njemački mediji. James je prošao medicinske preglede i završio veliki transfer, gdje bi trebao 'oživiti' karijeru.
- Jako smo sretni da saopćimo da je ovaj transfer završen. Dolazak Jamesa Rodrigueza velika je stvar za nas i našeg trenera, pošto su njih dvojica odlično sarađivali u Madridu. James je fantastičan, raznovrstan igrač. Vrlo je opasan individualno, ali zna obezbijediti veliki broj prilika saigračima i golova. S ovim transferom podići ćemo kvalitet cijelog tima - izjavio je prvi čovjek kluba Karl-Heinz Rummenigge. 
James će se u najskorije vrijeme priključiti novom timu i saigračima, a igrat će i pripremni turnir u Singapuru koji počinje u nedjelju. Tako je stavljena tačka na veliku transfer sagu koja se dugo provlačila po medijima. Prvobitno je bilo priče oko toga da je Bayern spreman izdvojiti 70 miliona eura, ali je njemački šampion uspio drastično umanjiti cijenu, iako je Real tražio isključivo 75 miliona eura. 
Dobrodošlicu Jamesu Rodriguezu već je poručio i Matts Hummels, koji je vijest o transferu kolumbijskog asa dočekao s velikim oduševljenjem.