U Madrid stiže nova senzacija

Dok s Manchester Unitedom vodi tešku pregovaračku bitku oko prodaje Alvare Morate, Real je pronašao zamjenu, mladog Nijemca Timu Wernera.

Čini se da je Alvaro Morata na putu za Old Trafford. Prema pisanju španjolskih i engleskih medija, Manchester United poslao je lukrativnu ponudu na Santiago Bernabeu.
Visina ponude razlikuje se od izvora do izvora. Jedni pišu da se kreće oko 65 milijuna funti, drugi da je 70 ili čak 75, a da Real traži okruglih 80 milijuna. To bi bio Realov rekordni izlazni transfer.

Rekordna zarada na Morati

Istina je najvjerojatnije negdje u sredini, prava cifra isplivat će kada se i ako se transfer doista realizira, ali Real će u svakom slučaju sjajno zaraditi na Morati. Real kalkulira, jasno je da nije skočio na prvu ili drugu ponudu, Florentino Perez preveliki je igrač da bi ga netko mogao samo tako impresionirati, a čini se i da nije sasvim siguran treba li Moratu prodati.
Perez bi ga vjerojatno zadržao, ali Morati se ne ostaje, ne želi biti rezerva i točka. A bit će rezerva ako u klubu ostanu Cristiano Ronaldo, Gareth Bale i Karim Benzema, prošla sezona sasvim mu je jasan pokazatelj.
Morata je igrao odlično i zabijao kad god bi dobio šansu. Iako je imao znatno manju minutažu, imao je bolji učinak od Benzeme, ali Zinedine Zidane svejedno je forsirao svojeg sunarodnjaka.

Manchester United pritišće Real s Lukakuom

Budući da još nije sasvim razriješeno što će biti s Ronaldom, iako se čini da ipak ostaje, Perez igra igru i odugovlači, traži najbolje rješenje za Real, ali ni Manchester United nije sisao vesla.
Slučajno ili ne, u isto vrijeme puštena je priča o interesu Manchester Uniteda za Romelua Lukakua, napadač Evertona, za kojeg navodno nude brda i doline. Teško da će Manchester United kupiti i Moratu i Lukakua, izglednije je da je priča s Lukakuom tek oblik pritiska na Real. Otprilike - ako nam odmah ne prodate Moratu, mi ćemo kupiti Lukakua.
Engleski mediji spekuliraju da Perez opet pokušava uključiti u posao Davida de Geu. Dakle, Real traži za Moratu vratara Crvenih vragova plus novac, ali taj uvjet teško će proći. No, dobro će doći Perezu da otegne priču.
Naime, ako Real proda Moratu, a čini se da hoće, morat će dovesti igrača sličnog profila. Znači, odličnog, pa i sjajnog igrača koji je spreman ulaziti s klupe. Realovi skauti razletjeli su se po svijetu, ali takvog je teško naći.

Real želi Timu Wernera

Jedno ime ipak je isplivalo na površinu. Realovi stručnjaci navodno su oduševljeni igrama mladog Nijemca Time Wernera na Kupu konfederacija.
Napadač RB Leipziga već neko vrijeme je nova zvijezda njemačkog nogometa, ali u svjetsku orbitu probio se tek nakon turnira u Rusiji.
Startna cijena za Wernera kreće se oko 30 milijuna eura, barem tako spekuliraju španjolski mediji, a Real je spreman to platiti bez većeg natezanja. No, pitanje je hoće li Nijemci sada povećati letvicu, jer Real nije jedini zainteresiran. Ako je procjena da je Werner taj, onda ni desetak milijuna više neće biti prevelika prepreka za Madriđane.