Fadil Vokrri uporan

Legendarni bosanskohercegovački fudbaler Safet Sušić kandidat je za selektora reprezentacije Kosova, prenose lokalni mediji.

Fudbalski savez Kosova traži novog selektora, a jedan od najozbiljnijih kandidata da sjedne na klupu reprezentacije Kosova je i Safet Sušić.

Mediji javljaju da je prvi kontakt uspostavljen i da nekadašnji legendarni fudbaler želi da preuzme reprezentaciju, ali da ne može da se dogovori oko finansija.

Kako prenosi portal "Telegrafi", FS Kosova na čelu sa Fadilem Vokrriem je ponudilo Sušiću da zamjeni Alberta Bunakua na mjestu selektora, ali posao "kvare" njegovi finansijski zahtjevi.

Na Kosovu vjeruju da je Sušić garant uspjeha, jer je sa Džekom i drugovima imao odlične rezultate.

Inače, Sušić je pet godina bio selektor BiH s kojom je 2014. izborio historijski plasman na Svetsko prvenstvo u Brazilu.

U međuvremenu je bio trener francuskog niželigaša Evijana, a trenutno je na klupi turske Antalije, u koju je došao u januaru i sačuvao joj poziciju u Superligi.

Kosovo je debitovalo na međunarodnoj sceni u aktuelnom ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018, posljednje je u Grupi I sa Hrvatskom, Islandom, Turskom, Ukrajinom i Finskom sa kojom dijeli začelje sa jednim bodom.