Bianconeri žele veznjaka

Nakon relativno neuspješne sezone u kojoj će imati šansu da osvoje samo jedan trofej, ekipa Barcelone u narednu ulazi sa znatno većim ambicijama.

Novi trener ekipe će vjerovatno postati Ernesto Valverde, a igrački kadar tima s Nou Campa, trebao bi biti znatno osvježen novim licima. 
Dolazak novih fudbalera značiće odlazak pojedinih fudbalera koje smo u prethodnih nekoliko sezona gledali u dresu katalonskog velikana, a među onima koji su na izlaznim vratima kluba je i legendarni Andres Iniesta. 
Jedan od najboljih veznjaka svijeta je navodno jako blizu odlaska, a nova destinacija bi mogao biti torinski Juventus. 
Barca je prošle sezone napravila veliku grešku pustivši Danija Alvesa da ode. Juventus je to iskoristio, doveo je iskusnog Brazilca u svoje redove, a on im se odužio na pravi način i igra zaista fantastičnu sezonu. 
Njegovim stopama bi mogao i Iniesta. Stara dama čini sve kako bi ga dovela u svoje redove i veoma lako bismo 33-godišnjeg veznjaka od naredne sezone mogli gledati pored Miralema Pjanića u veznom redu Bianconera. 
Iniestu ugovor s Barcom veže do ljeta naredne godine, a gotovo je sigurno da mu klub neće ovog ljeta produžiti saradnju. 
Andres Iniesta je kompletnu karijeru proveo u Barceloni i biće ga zanimljivo vidjeti u dresu drugog tima.