Portugalac objasnio u čemu je kvaka

Portugalski stručnjak Jose Mourinho izjavio je za engleske medije da je zadovoljan situacijom u klubu pred kraj svoje prve sezone na Old Traffordu.

Mourinho je stigao prošlog ljeta na trenersku klupu Crvenih đavola i glavni zadatak mu je vratiti United u sami vrh evropskog fudbala. Engleski tim je izborio finale Evropske lige, a osvajanjem ovog takmičenja osigurat će direktan plasman u Ligu prvaka. 
Portugalski stručnjak je izjavio da je zadovoljan prvom sezonom na Old Traffordu, te je komentarisao i pojačanja koja je ljetos doveo. U prvom planu bio je Paul Pogba koji je iz Juventusa stigao za rekordnih 105 miliona eura. Mnogi misle da je francuski igrač mogao bolje ove sezone, ali Mourinho ima objašnjenje za njegove partije ove godine. 
"Pogbin najveći problem je što tu rekordnu cijenu transfera nosi na leđima i stvara mu ogroman protisak. Nadam se da nakon ovog ljeta njegov transfer neće biti najveći u historiji fudbala jer bi mu to dosta olakšalo sve. Vjerujem da će se pojaviti neki igrač koji će biti plaćen više i on će preuzeti teret koji sada Pogba nosi", rekao je Mourinho.