Ovo se još nije vidjelo na fudbalskim terenima na Balkanu

Istra 1961 je u napetoj završnici Hrvatske lige stigla na noge Dinamu u Maksimir, ali u vrlo burnoj i haotičnoj atmosferi unutar momčadi.

Naime, igrači su dan uoči utakmice praktički istjerali trenera Marija Tota iz autobusa, zatim svi potpisali peticiju i predali je vodstvu kluba da ne žele više igrati pod Totovim vodstvom, javljaju Sportske novosti, prenosi Avaz.

Tot je ipak stigao s momčadi na Maksimir, ali igrači su uoči početka utakmice stali uz klupu i zajednički zagrljeni okrenuli leđa Mariju Totu te tako pokazali svima kako ne žele igrati s njim niti za njega.

Uzrok sukoba je u tome što je igrače zasmetalo da njihov trener na savjete iz vodstva kluba uvodi mlađe igrače, što u početku nije htio zbog čega je čak zaprijetio odlaskom. Ipak, naknadno je promijenio mišljenje i sve više šansi davao mlađima, a kritizirao starije igrače.

Na to se najviše pobunio golman Vanja Iveša koji se posvađao s predsjednikom kluba Michaelom Gloverom, a klub ga je zbog toga suspendirao te nije ni stigao na Maksimir.

Untitled by videomadre