Lista pojačanja bavarskog kluba

Minhenski Bayern osvojio je još jednu titulu prvaka Njemačke.

Ipak, i pored naslova prvaka Bundeslige, ostali trofeji su u Minhenu izostali, pa će DFB Kup i Liga prvaka ove sezone pripasti nekom drugom. 
Očigledno da ni u rukovodstvu Bayerna nisu previše zadovoljni sezonom koja je pri kraju i već su najavili velike stvari za narednu. 
Ekipa iz Minhena je već svoje redove pojačala dvojicom fudbalera Hoffenheima, pa će tako od naredne sezone dres Bavaraca nositi Niklas Sule i Sebastian Rudy. 
Međutim, Bayern će, kako stvari stoje, biti veoma aktivan na ljetnoj pijaci. Njemački mediji su najavili dolazak još nekoliko fudbalera za koje je bavarski velikan spremio čak 100 miliona eura. 
Izvjesno je da će vezni red Bayerna pojačati Leon Goretzka iz Schalkea, a njemu bi se veoma lako mogao pridružiti i napadač Arsenala Alexis Sanchez. 
Prema informacijama koje dolaze iz Njemačke, Čileanac je već počeo pregovore s prvakom Bundeslige i on bi mogao obući dres još jednog velikana. 
Pored njega spominje se i ime Marca Verrattija. Ipak, ovaj fudbaler je najavio ostanak u PSG-u i teško je vjerovati da će do transfera doći. 
Još jedan igrač koji je na listi želja je sjajni Serge Gnabry iz Werdera, pa bismo, ako Bavarci angažuju ove fudbalera, u narednoj sezoni ovaj tim mogli gledati u posve izmijenjenom sastavu.