Želi da ovi igrači napuste Barcu

Navijači Barcelone još uvijek s nestrpljenjem očekuju da Lionel Messi produži ugovor sa katalonskim klubom jer pregovori traju već nekoliko mjeseci.

Messi je cijelu svoju dosadašnju karijeru proveo u Barceloni i mnogi su sigurni da će veoma brzo produžiti saradnju s ovim klubom. Njegov ugovor ističe na kraju naredne sezone, ali prije nego što stavi svoj potpis na novi ugovor argentinski fudbaler ima nekoliko uslova za čelnike kluba. 
Kako navode španski mediji Messi želi da klub ovog ljeta znatno pojača ekipu kako bi se ponovo borili za sve trofeje. Također, ima i igrača koji će, ako čelnici budu slušali Messija, napustiti Nou Camp ovog ljeta. 
Na "crnoj" listi reprezentativca Argentine, navodno, nalaze se petorica igrača. Kako piše katalonski Sport, Messi je zatražio od kluba da prodaju Andre Gomesa, Ardu Turana, Jeremyja Mathieua, Lucasa Dignea i Munira koji trenutno igra na posudbi u Valenciji. 
Od tog novca Messi vjeruje da Barcelona može dovesti barem dva zvučna pojačanja. No, prvi problem Barce je trener, jer još uvijek nije poznato ko će zamijeniti Luisa Enriquea koji napušta Katalonce na kraju ove sezone.