Emery ne računa na dobar broj fudbalera

Trener PSG-a Unai Emery mogao bi u narednu sezonu ući s potpuno renoviranim timom. Iza francuskog prvaka je još jedna razočaravajuća sezona u Evropi, a postoji velika mogućnost da im Monaco pokvari planove u prvenstvu, gdje se vodi velika trka između ovih ekipa.

 Rukovodstvo tima iz Pariza polako se sprema za narednu sezonu, koja bi mogla donijeti mnogo igračkih promjena u timu s Parka prinčeva. 

Veliki broj fudbalera je na izlaznim vratima kluba. Emery ne računa na dobar dio fudbalera, među kojima su i velike zvijezde. 
Ono što je sigurno, članovi PSG-a od naredne sezone neće biti golmani Areola i Sirigu,  te ofanzivci Hatem Ben Arfa i Jese Rodriguez. 
Oni će moći da potraže novu sredinu jer će ugovor s njima biti raskinut, ali tu nije kraj. 
Spominju se odlasci i Sergija Auriera, kojeg žele United i Barcelona, a među imenima koja bi mogla napustiti PSG su i Marco Verratti, Grzegorz Krychowiak, Javier Pastore i Angel Di Maria. 
Emery je veoma nezadovoljan igrom pojedinih igrača s ove liste. Odlučio se za velike promjene i on bi u narednoj sezoni mogao računati na posve nove fudbalere. 
Mnoga imena se povezuju s francuskim prvakom, ali za sve treba sačekati ljetni prelazni rok, gdje će PSG biti veoma aktivan.