United ili Inter novi klub

Kolumbijski fudbaler James Rodriguez mogao bi tokom ljetnog prelaznog roka napustiti redove Real Madrida.

Italijanski list Corriere dello Sport, objavio je jutros kako su se čelnici Intera iz Milana sastali sa agentom Jorgeom Mendesom, te da su razgovarali o potencijalnim transferima Jamesa Rodrigueza iz Real Madrida i Fabinha iz Monaca. 
Ipak, neće NeraZzurri lagano doći do pojačanja. Manchester United je ozbiljno zainteresovan za dovođenje ovih fudbalera, a poznato je da su Mendes i menadžer Crvenih đavola Jose Mourinho, izuzetno dobri prijatelji. 
Navodno je United mnogo bliže dovođenju Kolumbijca. Real bi za njegove usluge mogao dobiti 60 miliona eura, ali konačna odluka biće poznata tek u ljetnom prelaznom roku. 
Međutim, ni Inter ne treba tako lako otpisati. Vlasnici ovog kluba žele vratiti ekipu u sami vrh evropskog fudbala, tako da neće štediti na pojačanjima u narednom periodu. 
Ljetni prelazni rok će svakako biti veoma zanimljiv. Inter i United će na njega imati dosta utjecaja, a koga će na kraju James izabrati, ostaje nam da vidimo. 
Ono što je sigurno, gdje god da ode, Kolumbijac će imati mnogo više prostora za igru nego kod Zinedinea Zidanea u Real Madridu.