Neće štediti svoj novac

Barcelonu ovog ljeta očekuje dosta promjena jer će tim napustiti Luis Enrique, a pored novog trenera trebalo bi doći i nekoliko novih pojačanja.

Katalonski klub je prije nekoliko sedmica potvrdio da Luis Enrique neće dobiti novi ugovor, te da će na kraju ove sezone napustiti Barcelonu. Novi trener katalonske ekipe bit će poznat tek na ljeto, ali Barca već uveliko razmišlja o pojačanjima za narednu sezonu. 
Čelnici Barcelone na listi želja imaju trojicu fudbalera i prema pisanju tamošnjih medija ovog ljeta neće štediti svoj novac. Na prvom mjestu liste želja nalazi se igrač Liverpoola, Philippe Coutinho, na kojeg je Barcelona spremna da potroši većino svog novca. 
Također, špekuliše se da će Katalonci krenuti i po veznjaka PSG-a Marca Verrattija. Italijanski reprezentativac trebao bi biti zamjena za Andresa Iniestu koji se nalazi na zalasku karijere. 
Mundo Deportivo jučer je objavio da Barcelona ima alternativu u slučaju da Verratti odbije ponudu ove ekipe. To je nekadašnji igrač katalonske ekipe Thiago Alcantara koji već nekoliko sezona nosi dres Bayerna.