Potop Arsenala u Minhenu

Drugo veče osmine finala Lige prvaka donijelo je nova uzbuđenja za sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu, koji su imali priliku da uživaju u pravim spektaklima na Allianz Areni i Santiago Bernabeu stadionu.

Iako su mnogi predviđali kako ćemo na mečevima Bayerna i Arsenala, odnosno, Real Madrida i Napolija, večeras gledati veoma tvrdu igru, bez mnogo golova, još jednom predviđanja su omanula. Nakon sinoćnjeg debakla Barcelone, večeras smo imali priliku gledati debakl Arsenala, a veče je završeno sa čak deset golova na obje utakmice.

Najzanimljiviji meč večeri odigrali su Bayern i Arsenal, a ovaj susret bio je u fokusu cijele sportske javnosti. Domaći nogometaši su već u prvom dijelu utakmice najavili svoju dominaciju, te su sa većinskim posjedom lopte uspjeli doći do pogotka već u 11. minuti. Precizan je bio Robben, na asistenciju Coste.

U 29. minuti došlo je do izjednačenja i svima se ponovo vratila nada kako nas očekuje tvrda utakmica, sa mnogo golova na obje strane. Nakon što je Lewandowski "skrivio" penal Alexis Sanchez je šutirao sa bijele tačke. Njegov udarac Neuer brani, ali na odbijenu loptu Sanchez ponovo natrčava i izjednačava rezultat, te postavlja konačan rezultat prvog dijela.

Ipak, furiozna igra Bavaraca u drugom dijelu utakmice jednostavno je bila nedostižna za nogometaše londonskog tima. Od 53. minute, kada je Lewandowski zatresao mrežu Arsenala redali su se golovi domaćih, a redom su u 56., 63. i 88. minuti pogađali dva puta Alcantara i Muller, za konačan rezultat od 5:1 i debakl Arsenala u Minhenu.


B--A_5--1 by mediabh Druga utakmica ove večeri, u okviru koje su se sastali Real Madrid i Napoli ponudila je nešto manji broj golova, ali ništa manji spektakl.

Pravo iznenađenje na startu susreta donio je Insigne, koji je već u 8. minuti doveo gostujući tim u vodstvo, a sjajno mu je asistirao Hamsik. Ipak, ni Real nije "ostao dužan" u prvom dijelu susreta, te je Benzema na asistenciju Carvajala u 19. minuti donio poravnanje.

Zvijezda domaćih Cristiano Ronaldo nije večeras imao sreće kada je riječ o postizanju golova, te se morao iskazati kao timski igrač. Upravo to je i učinio na startu drugog dijela susreta, kada je asistirao Kroosu koji u 49. minuti donosi preokret Madriđanima.

Samo pet minuta kasnije uslijedila je i maestralna akcija Casemira koji je sa trećim golom u mreži Napolija, ispostavit će se, postavio konačan rezultat susreta.

Do posljednjeg zvižduka Skomine, glavnog arbitra susreta, gledali smo ponovo zanimljivu i tvrdu utakmicu, u kojoj je na mahove Napoli uspijevao stići do prilika za preokret. Ipak, ništa im nije pomoglo u njihovom naumu, te su domaći nogometaši uspjeli utakmicu da lagano privedu kraju u svoju korist.

R--N_3--1 by mediabh