Analiza

U 17. minutu utakmice PSG – Barcelona, dok je rezultat bio 0:0, jedan detalj je nagovijestio razvoj događaja.

Zvijezda Katalonaca Neymar je sjeo na travu, isprva se mislilo da zaveže pertle na kopačkama, onda je pravio bolnu grimasu, da bi na kraju - jednostavno uzeo odmor. U nastavku akcije Draxler je na suprotnoj strani terena zaradio prekršaj koji je Di Maria pretvorio u vodstvo Parižana 1:0.
Ova epizoda ukratko objašnjava duel francuskog i španskog prvaka. PSG je od prvog trenutka vršio strašan presing kojim je potpuno slomljena Barcelona. A najbolji igrač gostiju bio je njihov golman Ter Stegen.
Najbolji svjetski igrač Leo Messi imao je u prvom poluvremenu pet izgubljenih lopti koje su rezultirali munjevitim kontrama Parižana, a nakon jedne takve situacije Draxler je pogodio za 2:0.
Koliko je PSG bio dominantan u prvom poluvremenu pokazuje podatak da su Francuzi uputili sedam udaraca na gol Barce, što im u Ligi prvaka nije uspjelo još od utakmice sa slabašnim zagrebačkim Dinamom prije pet godina.
U nastavku ista slika na terenu. Bilo je to iznenađenje samo za one koji nisu pratili posljednuje nastupe Barcelone u španskoj Primeri. Ubjedljive pobjede, poput subotnje nad Alavesom 6:0, sakrile su problem koji Barcelona ima s presingom protivnika.
Messi, Neymar i Suarez mogli su individualnim kvalitetima slomiti Alaves, Athletic Bilbao, Sociedad, Eibar, Las Palmas, sreća je mazila Katalonce protiv Atletica u polufinalu Kupa Kralja.
No, u utorak navečer, na suprotnoj strani na Parku prinčeva, stajao je sjajan protivnik, silno motiviran porazima od Barcelone u prethodne četiri godine, predvođen odličnim trenerom...
Trener PSG-a Unai Emery dočekao je svoj trenutak slave u duelima s Barcom. A u isto vrijeme prešutno je dobio zeleno svjetlo da nastavi raditi u gradu svjetlosti nakon mnogo kritika u proteklih nekoliko  mjeseci.
Konačno su zadovoljni i bogati katarski vlasnici PSG-a. Prije utakmice menadžment kluba je zakopao ratne sjekire s lokalnim navijačkim ultras grupama.
"Paris - c'est magique" (Pariz - to je magija), stajalo je njihovom ogromnom transparentu. Nije bilo daleko od istine...